Un studiu arată că piciorul bionic face mersul mai rapid şi mai uşor pentru persoanele cu amputaţii

Un picior bionic controlat de creier a permis persoanelor cu amputaţii să meargă mai repede şi să parcurgă mai uşor scările şi obstacolele în cadrul unui studiu innovator, scrie The Guardian.

Urmărește
344 afișări
Imaginea articolului Un studiu arată că piciorul bionic face mersul mai rapid şi mai uşor pentru persoanele cu amputaţii

Sursa foto: Pexels

Dispozitivul permite purtătorului să flexeze, să orienteze şi să rotească piciorul protezei doar cu ajutorul gândurilor. Acest lucru a condus la un mers mai natural, o stabilitate îmbunătăţită pe scări şi pe teren accidentat şi o creştere cu 41% a vitezei în comparaţie cu o proteză tradiţională.

„Nimeni nu a reuşit să demonstreze acest nivel de control al creierului care produce un mers natural, în care sistemul nervos uman controlează mişcarea, nu un algoritm de control robotic", a declarat profesorul Hugh Herr, co-director al Centrului K Lisa Yang pentru bionică de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi autor principal al studiului.

Potrivit The Guardian, studiul a fost publicat în Nature Medicine, iar în cadrul cercetărilor, şapte pacienţi au primit piciorul bionic şi au fost comparaţi cu şapte pacienţi cu amputaţii tradiţionale. Pacienţii cu piciorul bionic au raportat mai puţină durere şi mai puţină atrofie musculară după operaţia de pionierat necesară pentru controlul piciorului bionic, care păstrează conexiunile naturale dintre muşchii piciorului. De asemenea, pacienţii au avut mai multe şanse să simtă că membrul lor protetic face parte din corpul lor.

Dr. Sigrid Dupan, expert în proteze la University College Dublin, care nu a luat parte la elaborarea cercetării, a declarat că este interesant să se vadă un progres în domeniul protezelor care exploatează abilităţile inerente ale corpului şi creierului, mai degrabă decât o tehnologie din ce în ce mai complexă.

Echipa care a realizat studiul speră că o versiune comercială a piciorului va fi disponibilă în termen de cinci ani, astfel încât mai mulţi pacienţi să poată beneficia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici