- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (02.07.2024, 10:11)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu arată că piciorul bionic face mersul mai rapid şi mai uşor pentru persoanele cu amputaţii
Un picior bionic controlat de creier a permis persoanelor cu amputaţii să meargă mai repede şi să parcurgă mai uşor scările şi obstacolele în cadrul unui studiu innovator, scrie The Guardian.
Urmărește
343 afișări
Sursa foto: Pexels
Dispozitivul permite purtătorului să flexeze, să orienteze şi să rotească piciorul protezei doar cu ajutorul gândurilor. Acest lucru a condus la un mers mai natural, o stabilitate îmbunătăţită pe scări şi pe teren accidentat şi o creştere cu 41% a vitezei în comparaţie cu o proteză tradiţională.
„Nimeni nu a reuşit să demonstreze acest nivel de control al creierului care produce un mers natural, în care sistemul nervos uman controlează mişcarea, nu un algoritm de control robotic", a declarat profesorul Hugh Herr, co-director al Centrului K Lisa Yang pentru bionică de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi autor principal al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Potrivit The Guardian, studiul a fost publicat în Nature Medicine, iar în cadrul cercetărilor, şapte pacienţi au primit piciorul bionic şi au fost comparaţi cu şapte pacienţi cu amputaţii tradiţionale. Pacienţii cu piciorul bionic au raportat mai puţină durere şi mai puţină atrofie musculară după operaţia de pionierat necesară pentru controlul piciorului bionic, care păstrează conexiunile naturale dintre muşchii piciorului. De asemenea, pacienţii au avut mai multe şanse să simtă că membrul lor protetic face parte din corpul lor.
Dr. Sigrid Dupan, expert în proteze la University College Dublin, care nu a luat parte la elaborarea cercetării, a declarat că este interesant să se vadă un progres în domeniul protezelor care exploatează abilităţile inerente ale corpului şi creierului, mai degrabă decât o tehnologie din ce în ce mai complexă.
Echipa care a realizat studiul speră că o versiune comercială a piciorului va fi disponibilă în termen de cinci ani, astfel încât mai mulţi pacienţi să poată beneficia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:12
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:00