- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (02.07.2024, 10:11)
- Diana Nunut
Un studiu arată că piciorul bionic face mersul mai rapid şi mai uşor pentru persoanele cu amputaţii
Un picior bionic controlat de creier a permis persoanelor cu amputaţii să meargă mai repede şi să parcurgă mai uşor scările şi obstacolele în cadrul unui studiu innovator, scrie The Guardian.
Urmărește
344 afișări
Sursa foto: Pexels
Dispozitivul permite purtătorului să flexeze, să orienteze şi să rotească piciorul protezei doar cu ajutorul gândurilor. Acest lucru a condus la un mers mai natural, o stabilitate îmbunătăţită pe scări şi pe teren accidentat şi o creştere cu 41% a vitezei în comparaţie cu o proteză tradiţională.
„Nimeni nu a reuşit să demonstreze acest nivel de control al creierului care produce un mers natural, în care sistemul nervos uman controlează mişcarea, nu un algoritm de control robotic", a declarat profesorul Hugh Herr, co-director al Centrului K Lisa Yang pentru bionică de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi autor principal al studiului.
Potrivit The Guardian, studiul a fost publicat în Nature Medicine, iar în cadrul cercetărilor, şapte pacienţi au primit piciorul bionic şi au fost comparaţi cu şapte pacienţi cu amputaţii tradiţionale. Pacienţii cu piciorul bionic au raportat mai puţină durere şi mai puţină atrofie musculară după operaţia de pionierat necesară pentru controlul piciorului bionic, care păstrează conexiunile naturale dintre muşchii piciorului. De asemenea, pacienţii au avut mai multe şanse să simtă că membrul lor protetic face parte din corpul lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Dr. Sigrid Dupan, expert în proteze la University College Dublin, care nu a luat parte la elaborarea cercetării, a declarat că este interesant să se vadă un progres în domeniul protezelor care exploatează abilităţile inerente ale corpului şi creierului, mai degrabă decât o tehnologie din ce în ce mai complexă.
Echipa care a realizat studiul speră că o versiune comercială a piciorului va fi disponibilă în termen de cinci ani, astfel încât mai mulţi pacienţi să poată beneficia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. A început deportarea în masă a imigranților ilegali
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump