- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.06.2024, 13:24)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu dezvăluie cum genele influenţează cantitatea de cafea consumată
- Studiul a identificat regiuni genomice care influenţează câtă cafea consumă o persoană, sugerând că genele moştenite de la părinţi joacă un rol semnificativ în obiceiurile de consum de cafea.
- Cercetătorii au găsit corelaţii genetice între consumul de cafea şi probleme de sănătate precum obezitatea şi utilizarea substanţelor, dar aceste legături nu implică că băutul de cafea cauzează direct aceste afecţiuni.
- Divergenţele între datele din SUA şi Regatul Unit arată că preferinţele culturale pentru băuturi, cum ar fi ceaiul versus cafeaua, pot influenţa asocierile genetice cu afecţiunile psihiatrice, cum ar fi anxietatea şi depresia.
Urmărește
823 afișări
Un studiu dezvăluie cum genele influenţează cantitatea de cafea consumată
Cercetări recente realizate de Şcoala de Medicină şi Stomatologie Schulich din Canada şi Universitatea San Diego din California (UCSD) au dezvăluit o legătură între genetică şi consumul de cafea, potrivit MedicalXpress. Studiul, publicat în Neuropsychopharmacology, a utilizat date genetice de la 130.153 de participanţi din baza de date 23andMe din SUA şi le-a comparat cu datele a 334.649 de persoane din Biobanca Regatului Unit. Scopul a fost de a determina dacă există predispoziţii genetice care influenţează cantitatea de cafea consumată de oameni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Echipa de cercetare a realizat un studiu de asociere pe întregul genom pentru a explora relaţia dintre variantele genetice şi consumul de cafea. Au identificat regiuni specifice din genom asociate cu probabilitatea ca o persoană să consume cafea. Cercetătorul principal, Hayley Thorpe, a explicat că aceste descoperiri sugerează o influenţă genetică asupra consumului de cafea, indicând că variantele genetice moştenite de la părinţi pot determina obiceiurile de consum de cafea ale unei persoane.
Studiul a examinat, de asemenea, implicaţiile mai largi ale consumului de cafea asupra sănătăţii, dezvăluind o imagine complexă. Au existat corelaţii genetice pozitive consistente între consumul de cafea şi unele probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea şi utilizarea substanţelor, în ambele seturi de date din SUA şi Regatul Unit. Cu toate acestea, Thorpe a subliniat că acest lucru nu înseamnă că consumul de cafea cauzează direct aceste probleme de sănătate, mai degrabă, există o legătură genetică între consumul de cafea şi aceste trăsături.
Rezultatele devin mai complexe atunci când se examinează relaţia dintre genetica consumului de cafea şi condiţiile psihiatrice. În datele din SUA, genetica consumului de cafea a fost asociată pozitiv cu tulburări psihiatrice, cum ar fi anxietatea, tulburarea bipolară şi depresia. În schimb, în datele din Regatul Unit, asocierea a fost negativă. Această divergenţă neaşteptată ar putea fi datorată diferenţelor culturale în consumul de băuturi între cele două ţări, cum ar fi preferinţa pentru ceai faţă de cafea în Regatul Unit.
În ciuda rezultatelor intrigante, studiul recunoaşte că este nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege pe deplin legăturile genetice dintre consumul de cafea şi diversele rezultate de sănătate. Studiul a fost realizat în colaborare cu profesorul Jibran Khokar de la Şcoala de Medicină şi Stomatologie Schulich şi profesorii Sandra Sanchez-Roige şi Abraham Palmer de la UCSD.
Concluziile acestui studiu ar putea deschide calea pentru o înţelegere mai profundă a modului în care genetica influenţează obiceiurile alimentare şi implicaţiile lor potenţiale asupra sănătăţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe