- Home
- Tehnologie
- (05.07.2024, 13:59)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă sugerează prezenţa unei planete secrete în sistemul nostru solar
- Astronomii cred că un gigant de gheaţă ar putea exista în Norul Oort, la o distanţă de zeci de mii de ori mai mare de Soare decât Pământul.
- Planeta ar putea fi capturată de gravitaţia solară sau expulzată de interacţiuni cu Jupiter şi Saturn, având o orbită excentrică.
- Distanţa extremă face detectarea planetei din Norul Oort foarte dificilă, complicând observaţiile directe.
Urmărește
2420 afișări
Oamenii de ştiinţă sugerează prezenţa unei planete secrete în sistemul nostru solar
Astronomii au sugerat posibila existenţa a unei planete suplimentare în sistemul nostru solar, care ar putea să se afle în Norul Oort — o regiune îndepărtată, plină de corpuri îngheţate şi resturi, potrivit Indy100.
Această ipoteză a apărut din calcule care indică o probabilitate de 7% ca Terra să aibă un vecin planetar nedescoperit, aflat mult dincolo de Neptun. Această planetă teoretică ar putea fi un gigant de gheaţă, asemănător cu Neptun sau Uranus, situată la o distanţă de zeci de mii de ori mai mare de Soare decât Terra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Nathan Kaib de la Planetary Science Institute şi Sean Raymond de la Laboratorul de Astrofizică al Universităţii din Bordeaux, autorii studiului, explică faptul că o astfel de planetă ar putea fi capturată de gravitaţia sistemului nostru solar sau ar putea fi expulzată spre marginea exterioară a acestuia prin interacţiuni cu planete masive precum Jupiter şi Saturn.
Dinamica gravitaţională dintre aceste planete mari poate să le destabilizeze, împingând una dintre ele în Norul Oort îndepărtat sau chiar în afara sistemului solar. Dacă această planetă există, ar putea avea o orbită excentrică — destul de diferită de orbitele aproape circulare ale planetelor interioare.
În ciuda acestei posibilităţi fascinante, detectarea unui astfel de obiect îndepărtat prezintă provocări semnificative. Distanţa extremă a Norului Oort face ca observarea directă să fie foarte dificilă.
Conform Malenei Rice de la MIT, amplasarea ipotetică a acestei planete în Norul Oort, aflată la o distanţă de mii de ori mai mare de Soare decât Terra, complică detectarea ei. Paradoxal, ar putea fi mai uşor să detectăm exoplanete aflate la sute de ani-lumină distanţă decât să identificăm acest corp ceresc din apropiere, din cauza slăbiciunii sale şi poziţiei sale îndepărtate.
Descoperirea unei astfel de planete ar redefini înţelegerea noastră despre sistemul solar, sugerând că lumi ascunse în propria noastră „curte cosmică” ar putea rămâne nedetectate, aşteptând avansări astronomice viitoare pentru descoperirea lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe