Ucraina a încheiat acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi cu Norvegia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încheiat vineri acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi Norvegia, potrivit Reuters.

109 afișări
Imaginea articolului Ucraina a încheiat acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi cu Norvegia

Ucraina a încheiat acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi cu Norvegia

Zelenski a vizitat capitala Suediei în timp ce naţiunile occidentale discută dacă vor permite Kievului să folosească armele furnizate de acestea pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei.

El a spus că utilizarea de către Ucraina a oricărei arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc este acum doar „o chestiune de timp”.

Acordurile de securitate cu Suedia şi Norvegia - precum şi cu Islanda - ridică la 15 numărul de acorduri pe care Kievul le-a semnat cu naţiunile occidentale.

„Puteţi vedea că Rusia încearcă să extindă războiul ... Doar împreună putem opri nebunia de la Moscova”, a declarat Zelenski.

Într-o declaraţie comună, liderii nordici şi preşedintele ucrainean au spus: „Ne vom strădui împreună să creştem capacitatea de producţie a Ucrainei şi a noastră pentru a satisface nevoile Ucrainei în materie de muniţii decisive pentru luptă”.

„Luptaţi literalmente nu numai pentru libertatea voastră, ci şi pentru libertatea şi securitatea noastră”, a declarat premierul suedez Ulf Kristersson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
suedia,
norvegia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici