Protest sindical în Capitală. O delegaţie a fost primită la consultări la Ministerul Finanţelor

  • Un miting de protest a avut loc luni în Bucureşti, organizat de BNS şi 29 de federaţii sindicale membre.
  • O delegaţie a fost primită pentru consultări la Ministerul Finanţelor.
307 afișări
Imaginea articolului Protest sindical în Capitală. O delegaţie a fost primită la consultări la Ministerul Finanţelor

Protest sindical în Capitală. O delegaţie a fost primită la consultări la Ministerul Finanţelor

O delegaţie a BNS, condusă de preşedintele confederaţiei, Dumitru Costin, şi formată din reprezentanţi ai altor federaţii sindicale membre, a fost primită luni la consultări de către o echipă din Ministerul de Finanţe, condusă de secretarul de stat Daniela Pescaru.

Delegaţia BNS a solicitat echipei Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale, în care să fie implicate şi consultate inclusiv sindicatele şi patronatele.

De asemenea, delegaţia BNS a transmis îngrijorările cu care se confruntă confederaţia în ceea ce priveşte creşterea datoriei publice şi în ceea ce priveşte posibilele semnale din spaţiul public legate de stabilirea unor viitoare cote pentru impozitele pe venit/ impozitare progresivă.

De asemenea, delegaţia BNS a transmis echipei Ministerului Finanţelor că a solicitat Guvernului un raport de informare privind nivelul redevenţelor percepute de Executiv.

Blocul Naţional Sindical anunţase că va organiza un miting de protest, alături de cele 29 de federaţii afiliate, luni, în faţa Guvernului României, sub sloganul ,,Respect pentru muncă şi cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”. Sindicaliştii anunţau că mitingul va fi urmat, începând cu ora 12.00, de un marş către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
protest,
bns,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici