Premiul Nobel pentru Pace 2024: speculaţii pe fondul conflictelor globale

Premiul Nobel pentru Pace 2024 va fi anunţat pe 11 octombrie, dar anul acesta va fi un pic diferit, în contextul conflictelor globale, scrie TF1 Info.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel pentru Pace 2024: speculaţii pe fondul conflictelor globale

Premiul Nobel pentru Pace 2024: speculaţii pe fondul conflictelor globale

Premiul Nobel pentru Pace din 2024 va fi anunţat la Oslo pe 11 octombrie, iar speculaţiile continuă să se intensifice, pe fondul războaielor din Ucraina şi Gaza. Deşi disidentul rus Alexei Navalnîi a fost considerat favorit, acesta nu este eligibil, fiind decedat.

Mai mult, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski are şanse reduse de a câştiga, având în vedere că este liderul unei naţiuni implicate într-un conflict activ.

Potrivit analistului Henrik Urdal, director al Institutului de Cercetare pentru Pace din Oslo, Premiul Nobel din acest an ar putea fi acordat agenţilor umanitari care ajută civilii afectaţi de conflictele globale.

O potenţială candidatură controversată este cea a Agenţiei ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), care joacă un rol esenţial în sprijinirea civililor din Gaza, dar este criticată de Israel din cauza acuzaţiilor legate de atacurile din 2023.

Printre cei menţionaţi se află şi secretarul general al ONU, António Guterres, dar şi activista de mediu Greta Thunberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici