LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 916. Rusia a bombardat Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv. Au fost folosite şi bombardiere Tu-95MS / Zelenski va prezenta un plan de pace lui Biden, Harris şi Trump / Ucraina testează prima sa rachetă balistică

  • Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu rachete şi drone care au vizat zeci de regiuni ucrainene şi au ucis cel puţin patru persoane, a declarat armata ucraineană marţi dimineaţă, la o zi după cel mai mare atac aerian al Moscovei din războiul cu Ucraina, relatează Reuters.
  • Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a denunţat atacul rusesc „revoltător” asupra reţelei de energie electrică din Ucraina, promiţând sprijin Kievului şi că Moscova „nu va reuşi niciodată” să înfrângă poporul ucrainean.
  • Ucraina a folosit F-16 pentru a respinge atacul masiv cu rachete al Rusiei de la începutul săptămânii.
  • Ucraina testează prima sa rachetă balistică.
  • Rusia avertizează Statele Unite cu privire la riscurile celui de-al Treilea Război Mondial.
Urmărește
11036 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 916. Rusia a bombardat Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv. Au fost folosite şi bombardiere Tu-95MS / Zelenski va prezenta un plan de pace lui Biden, Harris şi Trump / Ucraina testează prima sa rachetă balistică

UPDATE Zelenski afirmă că dialogul cu Putin ar fi „lipsit de sens”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că negocierile de pace cu omologul său rus Vladimir Putin ar fi „goale” şi „fără sens”, scrie dpa.

„Lumea aşteaptă ca Ucraina să prezinte mâine un plan de compromis cu privire la modul de încheiere a războiului”, a declarat el în cadrul unui eveniment la Kiev.

„Nu este vorba că nu există compromisuri cu Putin, dar cu Putin dialogul de astăzi este gol, fără sens, pentru că el nu vrea să pună capăt războiului pe cale diplomatică”, a susţinut Zelenski.

UPDATE Zelenski: Scopul Rusiei este ocuparea completă a Donbasului

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi, că obiectivul Rusiei este ocuparea completă a Donbasului.

„Faptul că ruşii nu îşi retrag trupele din regiunea Doneţk este clar. Trupele lor cele mai bine pregătite sunt desfăşurate acolo. Aceasta este direcţia lor strategică, deoarece doresc cu adevărat să ocupe regiunea noastră Doneţk. Acest obiectiv nu s-a schimbat de la începutul războiului pe scară largă”, a afirmat preşedintele ucrainean, relatează Ukrinform.

UPDATE Rusia avertizează SUA cu privire la riscurile celui de-al Treilea Război Mondial

Rusia a declarat că Occidentul se joacă cu focul dacă ia în considerare posibilitatea de a permite Ucrainei să lovească adânc în Rusia cu rachete occidentale şi a avertizat marţi Statele Unite că al Treilea Război Mondial nu va fi limitat la Europa, scrie Reuters.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul caută să escaladeze războiul din Ucraina şi „caută probleme” luând în considerare solicitările Ucrainei de a slăbi restricţiile privind utilizarea armelor furnizate din străinătate.

UPDATE Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor

UPDATE Ucraina testează prima sa rachetă balistică

Volodimir Zelenski spune că Ucraina a efectuat cu succes un test al primei sale rachete balistice de producţie internă.

„Poate că este prea devreme să vorbim despre acest lucru, dar vreau să vi-l împărtăşesc”, a declarat preşedintele la forumul «Ucraina 2024 Independenţa» de la Kiev, potrivit Sky News.

UPDATE Ucraina a folosit F-16 pentru a respinge atacul masiv cu rachete al Rusiei de la începutul săptămânii

Forţele aeriene ucrainene au utilizat avioane F-16 în cadrul apărării împotriva atacului masiv cu rachete şi drone al Rusiei din 26 august, a confirmat preşedintele Volodimir Zelenski în cursul unei conferinţe de presă din 27 august.

La 26 august, Rusia a ţintit 15 din cele 24 de regiuni ale Ucrainei, lansând peste 200 de rachete şi drone în cadrul celui mai mare atac aerian împotriva Ucrainei.

UPDATE Zelenski susţine că avansul Rusiei spre Pokrovsk a încetinit după incursiunea Ucrainei la Kursk

Trupele ruse înaintau mai rapid în sectorul Pokrovsk înainte de începerea operaţiunii Kursk, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la o conferinţă de presă din 27 august, relatează Kyiv Independent.

Zelenski a declarat anterior că Pokrovsk, un important centru logistic pentru forţele ucrainene care sprijină operaţiunile acestora în regiune, a devenit principala ţintă a Rusiei după ce ofensiva sa din regiunea Harkov a eşuat.

UPDATE Zelenski recunoaşte că nu poate învinge Rusia pe câmpul de luptă

UPDATE Şeful AIEA avertizează asupra riscului de accident nuclear la centrala nucleară de la Kursk

UPDATE Zelenski va prezenta un plan de pace lui Biden, Harris şi Trump

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat marţi că Ucraina intenţionează să prezinte un plan privind modul de încheiere a războiului cu Rusia candidaţilor la preşedinţia SUA Kamala Harris şi Donald Trump.

În afară de incursiunea în regiunea rusă Kursk, planul, a declarat liderul ucrainean într-o conferinţă de presă la Kiev, include mai multe măsuri diplomatice şi economice.

El a mai spus că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, dar că Kievul trebuie să aibă o poziţie puternică în cadrul unui summit pe care speră să îl convoace în acest an pentru a-şi promova viziunea de pace.

Planul ar urma să fie prezentat în luna septembrie, a afirmat liderul de la Kiev.

UPDATE Ucraina controlează acum 1.294 km pătraţi şi 100 de aşezări în regiunea Kursk

Şeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat marţi că forţele Kievului controlează în prezent 1.294 de kilometri pătraţi şi 100 de aşezări în regiunea Kursk, situată la graniţa cu Rusia.

Sîrski a adăugat că Ucraina a luat prizonieri 594 de soldaţi ruşi în timpul incursiunii de trei săptămâni.

UPDATE Ucraina şantajează Occidentul cerând să lovească adânc în interiorul Rusiei, afirmă Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că cererile Ucrainei către Occident de a-i permite să lovească adânc în Rusia cu arme occidentale reprezintă un şantaj.

Lavrov a mai spus că Rusia îşi „ajustează” doctrina privind armele nucleare şi că este periculos pentru puterile nucleare occidentale să se „joace cu focul”.

UPDATE Rusia afirmă că a capturat un sat din apropierea oraşului Pokrovsk

Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că forţele ruse au capturat un alt sat în estul regiunii Doneţk, în apropierea oraşului Pokrovsk, un centru logistic cheie pentru ucraineni.

„Unităţi ale grupului de forţe de la Centru, ca urmare a războiului activ, au eliberat aşezarea Orlovka”, a declarat ministerul, folosind numele rusesc pentru satul Orlivka.

UPDATE Patru morţi şi 16 răniţi în loviturile ruseşti în cursul nopţii, afirmă Zelenski

„Din păcate, în ciuda activităţii eficiente a sistemelor noastre de apărare aeriană, patru persoane au fost ucise şi 16 au fost rănite”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-o postare pe reţelele sociale.

El a declarat că operaţiuni de salvare sunt în curs de desfăşurare la locurile impactului şi a promis un răspuns la atacuri.e.

Atacurile de marţi au avut loc la o zi după ce Kremlinul a lansat unul dintre cele mai mari atacuri aeriene asupra Ucrainei.

UPDATE Rusia deschide dosar penal împotriva altor doi jurnalişti străini din regiunea Kursk, potrivit Interfax

Serviciul rus de securitate FSB a declarat marţi că a deschis dosar penal împotriva a doi jurnalişti străini care au trecut ilegal frontiera rusă pentru a realiza reportaje din regiunea Kursk, după o incursiune ucraineană, a relatat agenţia de presă Interfax.

Citând FSB, Interfax a declarat că printre jurnalişti se numără un reporter al radiodifuzorului german Deutsche Welle şi un corespondent al canalului de televiziune 1+1 din Ucraina.

FSB a iniţiat până acum proceduri penale împotriva a cel puţin şapte jurnalişti străini care au relatat din Kursk.

UPDATE Ucraina afirmă că nu există niciun semn de mişcare a Belarusului în apropierea frontierei, dar nu exclude o ameninţare

Ucraina nu a observat niciun semn de deplasare a personalului şi echipamentelor din Belarus în apropierea frontierei sale, dar este conştientă de existenţa unei ameninţări generale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră ucrainene, Andriy Demchenko.

„Noi ... nu înregistrăm mişcarea de echipamente sau personal ... în imediata apropiere a frontierei, dar această direcţie în general rămâne încă o ameninţare pentru noi”, a declarat Demchenko la televiziunea naţională.

Declaraţia sa a fost făcută la două zile după ce Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut Belarusului să retragă ceea ce a descris ca fiind un nivel semnificativ de forţe şi echipamente belaruse desfăşurate la frontiera comună.

UPDATE Ucraina a doborât aproximativ 15 drone şi mai multe rachete în apropierea Kievului, potrivit autorităţilor

Apărarea aeriană ucraineană a doborât aproximativ 15 drone şi mai multe rachete în apropiere de Kiev în timpul atacului Rusiei din timpul nopţii, potrivit lui Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

„Tot ceea ce zbura spre capitala Ucrainei a fost distrus”, a declarat el prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

UPDATE Cel puţin alte patru persoane au fost ucise în urma atacurilor ruseşti asupra Ucrainei

Rusia a lansat mai multe atacuri cu rachete şi drone care au vizat zeci de regiuni ucrainene şi au ucis cel puţin patru persoane, a declarat armata ucraineană marţi dimineaţă, la o zi după cel mai mare atac aerian al Moscovei din războiul împotriva vecinului său.

Două persoane au fost ucise atunci când un hotel a fost „distrus” în oraşul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, au declarat oficialii regionali. Două persoane au murit în urma atacurilor cu drone asupra oraşului Zaporojie.

Sistemele de apărare aeriană ale regiunii Kiev au fost desfăşurate de mai multe ori în cursul nopţii pentru a respinge rachetele şi dronele care vizau capitala ucraineană, a declarat administraţia militară a regiunii pe Telegram.

Alertă aeriană în cea mai mare parte a Ucrainei ca urmare a decolării unor bombardiere ruseşti

Autorităţile ucrainene au emis marţi alerte aeriene în mare parte din ţară, după ce forţele aeriene de la Kiev au confirmat decolarea unor bombardiere ruseşti din sud-vestul Rusiei.

„Decolarea mai multor Tu-95MS de pe aerodromul Engels a fost înregistrată”, au transmis reprezentanţii forţelor aeriene ucrainene pe Telegram, estimând că rachetele ar putea intra în spaţiul aerian ucrainean în jurul orei 4:00. 

Explozii auzite la Kiev

Explozii puternice au fost auzite la Kiev marţi dimineaţă, au raportat martori Reuters şi mass-media locale, forţele de apărare aeriană ale Ucrainei declarând că întreaga ţară se află sub ameninţarea unui atac cu arme balistice ruseşti.

„Nu ignoraţi alertele de raid aerian, căutaţi adăpost”, au declarat forţele aeriene ale Ucrainei pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Biden condamnă atacul rusesc „revoltător” asupra reţelei electrice din Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a denunţat atacul rusesc „revoltător” asupra reţelei de energie electrică din Ucraina, promiţând sprijin Kievului şi că Moscova „nu va reuşi niciodată” să înfrângă poporul ucrainean.

Rusia a lansat sute de drone şi rachete asupra Ucrainei în cursul zilei de luni, ucigând cel puţin patru persoane şi afectând reţeaua energetică deja slăbită a ţării, au declarat oficialii din Ucraina.

„Condamn, în termenii cei mai fermi, războiul continuu al Rusiei împotriva Ucrainei şi eforturile sale de a arunca poporul ucrainean în întuneric”, a declarat Biden.

„Rusia nu va reuşi niciodată în Ucraina, iar spiritul poporului ucrainean nu va fi niciodată înfrânt”.

Biden a vorbit cu Modi despre recenta vizită a premierului indian în Ucraina

Preşedintele Joe Biden a discutat luni cu prim-ministrul indian Narendra Modi, la câteva zile după ce cel mai proeminent lider al unei naţiuni care menţine o poziţie neutră faţă de invazia Rusiei în Ucraina a vizitat Kievul.

Modi a declarat într-o postare pe X că a vorbit cu Biden despre „sprijinul deplin al Indiei pentru revenirea rapidă a păcii şi stabilităţii” în Ucraina. El a spus că liderii au discutat, de asemenea, despre îngrijorarea Indiei cu privire la siguranţa hinduşilor şi a altor minorităţi religioase din Bangladeshul vecin, după înlăturarea în această lună a primului ministru în ţară.

Casa Albă a declarat că Biden a lăudat angajamentul lui Modi faţă de Ucraina, precum şi vizita sa de săptămâna trecută în Polonia, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Ucrainei din Europa de Est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici