- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un colonel câştigă procesul cu SPP şi cere executarea unor bunuri, chiar şi a maşinii prezidenţiale
Serviciul de Protecţie şi Pază este notificat de colonelul SPP Vlad Dumitru - trecut în rezervă abuziv, dar repus în drepturi de instanţă - că a cerut executarea bunurilor mobile al instituţiei ca urmare a neachitării drepturilor salariale, fiind vizate maşinile SPP şi chiar cea prezidenţială.
Un colonel câştigă procesul cu SPP şi cere executarea unor bunuri, chiar şi a maşinii prezidenţiale
"În cazul în care nu veţi proceda de urgenţă la virarea sumei restante în cuantumul indicat prin Somaţia executorului judecătoresc, executarea silită se poate purta asupra noilor autoturisme ale SPP, chiar şi asupra maşinii prezidenţiale, a directorului SPP sau a oricărui demnitar şi se poate produce oriunde şi oricând, chiar dacă este în desfăşurare summit-ul NATO", se arată în notificarea remisă SPP de către colonelul Vlad I. Dumitru, reprezentat de avocatul Antonie Popescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PISA: Doar unul din cinci elevi se descurcă la matematică. Profesor: „Ar trebui îmbunătățite formarea inițială și continuă a profesorilor”
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
-
Japonia egalează România la Billie Jean King Cup 2024. Soarta calificării e decisă de meciul de dublu
Colonelului SPP Dumitru Vlad a fost trecut în rezervă în 2005 de fostul director al Serviciului, Gabriel Naghi, ofiţerul fiind retras dintr-o misiune ONU, în ciuda faptului că primise calificative excepţionale.
Ofiţerul SPP a fost reintegrat încă din anul 2006 de Curtea de Apel Bucureşti prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă în anul 2007.
În urma deciziei judecătoreşti, SPP trebuia să-i plătească despăgubiri ofiţerului Dumitru, care reclamă faptul că nu le-a primit.
"Vă notificăm prin prezenta ca am cerut executarea mobiliară asupra bunurilor Serviciului de Protecţie şi Pază, ca urmare a neachitării parţiale a sumei de bani reprezentând drepturile salariale aparţinând colonelului Vlad I. Dumitru, precum şi cheltuielile de judecată şi de executare şi a refuzului dumneavoastră de a ne transmite Codul Fiscal al instituţiei - având în vedere că a expirat termenul de şase luni ce v-a fost îngăduit de executorul judecătoresc", se arată în document.
În data de 17 iulie 2005, în timp ce se afla într-o misiune în Sudan, colonelul Dumitru Vlad - unul dintre fondatorii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) - a fost informat că "Guvernul României a solicitat ONU repatrierea", deşi ONU propusese prelungirea contractului ofiţerului.
Astfel, colonelul a predat funcţia de şef al misiunii şi a revenit în ţară.
Întors în România, colonelul Vlad a fost acuzat de relaţii neprincipiale cu membrii grupului, de favorizarea locţiitorului său, căpitanul comandor Răzvan Balaji, de "compromiterea actului de comandă, prin luarea unor decizii neexprimate prin ordine clare şi precise, dezinformarea şi ascunderea unor fapte de indisciplină, prezentarea la program sau intrarea în serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, de subminarea coeziunii grupului din care a făcut parte şi de prezentarea în faţa demnitarului a cărui protecţie o efectua a unor situaţii neconforme cu realitatea".
Cu privire la activitatea desfăşurată, ONU a decis la sfârşitul misiunii, premierea cu distincţii importante chiar din partea secretarului general Kofi Annan.
În ciuda acestui fapt, colonelul Dumitru Vlad a fost trimis în faţa Consiliului de Judecată, care a propus trecerea în rezervă, fără drept de pensie.
Dumitru Vlad a depus plângeri penale împotriva fostului director Gabriel Naghi şi, respectiv, împotriva SPP. Colonelul a formulat, de asemenea, mai multe cereri şi memorii către noua conducere a SPP, către Administraţia Prezidenţială şi CSAT, cerând reîncadrarea în SPP.
În paralel, el a contestat în instanţă decizia de trecere în rezervă, solicitând suspendarea şi anularea acestei hotărâri.
Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea ordinului de trecere în rezervă, hotărând că poate relua activitatea în SPP în funcţia, gradul deţinute anterior şi cu toate drepturile la zi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO