Arădenii şi-au luat case în Ungaria cu 5.000 de euro

Confort, linişte şi preţuri mult mai mici decât în România, la orice produs. Arădenii care şi-au cumpărat case în micul orăşel maghiar Battanya spun că au făcut afacerea vieţii lor.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Arădenii şi-au luat case în Ungaria cu 5.000 de euro

Arădenii şi-au luat case în Ungaria cu 5.000 de euro

Preţul scăzut al imobiliarelor de aici, în comparaţie cu cele din Arad, i-a determinat pe mulţi să-şi vândă proprietatea din România ca să-şi cumpere şi casă la unguri, şi maşină, şi să mai rămână şi cu bani pentru alte investiţii. Zilnic, sute de arădeni trec graniţa din Ungaria în România pentru a ajunge la serviciu, iar seara se întorc acasă… în Battanya. Aderarea României la Uniunea Europeană, care a adus şi simplificarea procedurilor de trecere a graniţei, a crescut şi mai mult cererea de locuinţe a românilor în ţara vecină. „Peste 200 de familii din Arad s-au stabilit la Battanya şi se pare că exodul arădenilor va continua. Oraşul este foarte curat, foarte aranjat, toate casele beneficiază de reţea de apă, gaze, iar unul dintre avantaje este că e aşezat foarte aproape de graniţă. În general, tinerii sunt cei care cumpără case, iar faptul că acestea sunt ieftine e considerat o oportunitate mai ales pentru familiile cu copii mici care nu au venituri atât de mari", explică viceprimarul localităţii Battanya, Traian Cresta, exodul arădenilor către Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici