Cobaii lui Nicolaescu

Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, initiat de ministrul Eugen Nicolaescu, se anunta a fi un experiment inutil pe sute de milioane de euro din bani publici, in care romanii vor fi scosi la raport degeaba.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Cobaii lui Nicolaescu

Cobaii lui Nicolaescu

Analizele medicale decontate de Ministerul Sanatatii nu vor ajuta la depistarea unor eventuale afectiuni grave, fiind necesara aprofundarea investigatiilor, insa pe banii pacientilor. Pe de alta parte, statistici si rapoarte detaliate referitoare la starea de sanatate a populatiei exista deja la Institutul National de Statistica. In plus, se cheltuie sume uriase pe activitati conexe programului. Astfel, tiparirea si distribuirea taloanelor securizate si a scrisorilor catre populatie si catre medicii de familie au inghitit, conform surselor noastre, cateva milioane de euro. Alte 25 de milioane de euro se vor cheltui pentru laptopurile promise medicilor de familie si pentru softul necesar desfasurarii programului. Achizitia publica este insa blocata, fiind contestata de trei companii. Acestea acuza faptul ca cerintele din caietele de sarcini au fost "confectionate" special pentru Romanian Soft Company (RSC), firma apropiata lui Sebastian Vladescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici