- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.08.2024, 21:23)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creierul stochează trei copii ale fiecărei amintiri, sugerează un nou studiu
- Creierul utilizează trei seturi diferite de neuroni – timpurii, de mijloc şi tardivi – pentru a stoca aceeaşi amintire, fiecare set având caracteristici distincte în ceea ce priveşte durabilitatea şi accesibilitatea amintirii.
- Neuronii timpurii stochează amintirile care devin mai stabile în timp, neuronii tardivi păstrează amintirile puternice iniţial, dar care se estompează treptat, iar neuronii de mijloc oferă o stabilitate mai mare comparativ cu celelalte grupuri.
- Înţelegerea modului în care sunt stocate amintirile ar putea ajuta la tratamentele pentru traume, permiţând modificarea amintirilor recente înainte ca acestea să fie stocate în neuronii tardivi, unde schimbarea acestora devine mai dificilă.
Urmărește
7476 afișări
Creierul stochează trei copii ale fiecărei amintiri, sugerează un nou studiu
Un nou studiu a descoperit că creierul uman foloseşte trei seturi diferite de neuroni pentru a stoca o singură amintire, similar cu redundanţele din sistemele informatice, informează New Atlas. Această descoperire, realizată de cercetători de la Biozentrum din cadrul Universităţii din Basel, Elveţia, ar putea în viitor să ajute la atenuarea amintirilor dureroase în cazul persoanelor afectate de traume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Cercetătorii au realizat imagini ale creierelor de şoareci pentru a observa procesul de formare a unei amintiri noi. Au descoperit că creierul rozătoarelor activează trei grupuri distincte de neuroni pentru a înregistra amintirea. Primul grup este format din neuronii timpurii, care se dezvoltă la începutul vieţii fetale, iar ultimul grup constă în neuronii tardivi, care apar târziu în dezvoltarea embrionară. Între aceştia se află neuronii care se formează în mijlocul dezvoltării intrauterine.
Studiul a arătat că amintirile stocate în neuronii timpurii sunt iniţial dificil de accesat, dar devin mai puternice în timp. În contrast, amintirile stocate în neuronii tardivi sunt foarte puternice la început, dar se estompează treptat, devenind inaccesibile în timp. Neuronii de mijloc oferă o stabilitate mai mare a amintirii comparativ cu celelalte două grupuri.
Cercetătorii cred că această înţelegere a plasticităţii memoriei ar putea avea implicaţii pentru tratamentul persoanelor afectate de traume. Schimbarea amintirilor ar putea fi posibilă înainte ca acestea să fie transferate în neuronii tardivi, unde modificarea acestora devine tot mai grea.
Rezultatele studiului, publicate în revista Science, subliniază complexitatea şi capacitatea impresionantă a creierului de a gestiona şi a adapta amintirile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Variola maimuţei: Începuturile unei epidemii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe