- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.08.2024, 21:23)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creierul stochează trei copii ale fiecărei amintiri, sugerează un nou studiu
- Creierul utilizează trei seturi diferite de neuroni – timpurii, de mijloc şi tardivi – pentru a stoca aceeaşi amintire, fiecare set având caracteristici distincte în ceea ce priveşte durabilitatea şi accesibilitatea amintirii.
- Neuronii timpurii stochează amintirile care devin mai stabile în timp, neuronii tardivi păstrează amintirile puternice iniţial, dar care se estompează treptat, iar neuronii de mijloc oferă o stabilitate mai mare comparativ cu celelalte grupuri.
- Înţelegerea modului în care sunt stocate amintirile ar putea ajuta la tratamentele pentru traume, permiţând modificarea amintirilor recente înainte ca acestea să fie stocate în neuronii tardivi, unde schimbarea acestora devine mai dificilă.
Urmărește
7481 afișări
Creierul stochează trei copii ale fiecărei amintiri, sugerează un nou studiu
Un nou studiu a descoperit că creierul uman foloseşte trei seturi diferite de neuroni pentru a stoca o singură amintire, similar cu redundanţele din sistemele informatice, informează New Atlas. Această descoperire, realizată de cercetători de la Biozentrum din cadrul Universităţii din Basel, Elveţia, ar putea în viitor să ajute la atenuarea amintirilor dureroase în cazul persoanelor afectate de traume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Cercetătorii au realizat imagini ale creierelor de şoareci pentru a observa procesul de formare a unei amintiri noi. Au descoperit că creierul rozătoarelor activează trei grupuri distincte de neuroni pentru a înregistra amintirea. Primul grup este format din neuronii timpurii, care se dezvoltă la începutul vieţii fetale, iar ultimul grup constă în neuronii tardivi, care apar târziu în dezvoltarea embrionară. Între aceştia se află neuronii care se formează în mijlocul dezvoltării intrauterine.
Studiul a arătat că amintirile stocate în neuronii timpurii sunt iniţial dificil de accesat, dar devin mai puternice în timp. În contrast, amintirile stocate în neuronii tardivi sunt foarte puternice la început, dar se estompează treptat, devenind inaccesibile în timp. Neuronii de mijloc oferă o stabilitate mai mare a amintirii comparativ cu celelalte două grupuri.
Cercetătorii cred că această înţelegere a plasticităţii memoriei ar putea avea implicaţii pentru tratamentul persoanelor afectate de traume. Schimbarea amintirilor ar putea fi posibilă înainte ca acestea să fie transferate în neuronii tardivi, unde modificarea acestora devine tot mai grea.
Rezultatele studiului, publicate în revista Science, subliniază complexitatea şi capacitatea impresionantă a creierului de a gestiona şi a adapta amintirile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Variola maimuţei: Începuturile unei epidemii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe