- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (07.09.2024, 20:41)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperirea neaşteptată care ar putea redefini cosmeticele viitorului
- Cercetătorii au identificat 22 de compuşi cu potenţial anti-îmbătrânire, proveniţi din bacteriile intestinale ale peştilor dorada roşie şi dorada cu cap negru.
- Doi compuşi au redus semnificativ activitatea colagenazei, enzima care degradează colagenul, iar trei compuşi au demonstrat capacitatea de a inhiba tirozinaza, responsabilă de hiperpigmentare.
- Activitatea anti-îmbătrânire a compuşilor s-a menţinut stabilă timp de şase zile sub expunere la căldură şi lumină UV, făcându-i candidaţi ideali pentru utilizarea în produse cosmetice.
Urmărește
1749 afișări
Sursa foto: DALL-E
Într-un studiu publicat recent în ACS Omega, cercetătorii de la Universitatea Sungkyunkwan din Seul au descoperit că compuşii găsiţi în intestinele a două specii de doradă - dorada roşie şi dorada cu cap negru - ar putea fi ingrediente promiţătoare pentru produsele de îngrijire a pielii împotriva îmbătrânirii, conform New Atlas. Studiul s-a concentrat pe metaboliţii produşi de bacteriile din intestinele peştilor şi a examinat efectele acestora asupra a două enzime asociate cu îmbătrânirea pielii: colagenaza, legată de formarea ridurilor, şi tirozinaza, implicată în pigmentarea pielii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Colagenaza este o enzimă care descompune colagenul, o proteină esenţială pentru menţinerea elasticităţii şi grosimii pielii. Activitatea excesivă a acestei enzime poate duce la apariţia ridurilor şi la pierderea fermităţii pielii. Tirozinaza este implicată în producerea melaninei, pigmentul responsabil pentru culoarea pielii, iar activitatea sa excesivă poate provoca hiperpigmentare, ducând la pete de vârstă şi un ton neuniform al pielii.
Cercetătorii au izolat 22 de compuşi din bacteriile intestinale ale peştilor şi au testat efectele acestora asupra acestor enzime. Ei au descoperit că doi compuşi au inhibat semnificativ activitatea colagenazei în celulele de şoareci cu mai mult de 30%, fără a provoca vreun prejudiciu celulelor. În plus, trei compuşi au demonstrat proprietăţi de iluminare a pielii prin inhibarea activităţii tirozinazei. Un compus, în special, a prezentat o rată de inhibare de 13,7%, depăşind restul, care au avut rate de inhibare de 6,7% şi 1,8%. Activităţile acestor compuşi s-au dovedit a fi stabile la căldură şi lumină UV timp de până la şase zile.
Descoperirile sugerează că aceşti compuşi derivaţi din intestinele peştilor ar putea fi candidaţi promiţători pentru dezvoltarea agenţilor anti-rid şi de iluminare a pielii în produsele cosmetice viitoare. Această lucrare contribuie la creşterea studiilor care explorează sursele naturale pentru soluţiile de îngrijire a pielii, evidenţiind potenţialul vieţii marine de a contribui la inovaţiile în domeniul sănătăţii şi frumuseţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:21
-
astăzi, 15:12
Ministrul Cercetării, întrebat despre maşinile cu hidrogen în România: Până la finalul lui 2029