Regenerarea dinţilor adulţilor, o soluţie revoluţionară până în 2030

  • Cercetătorii japonezi dezvoltă un medicament care poate stimula regenerarea dinţilor adulţilor prin neutralizarea genei USAG-1.
  • Primele teste vor implica 30 de bărbaţi adulţi cu vârste între 30 şi 64 de ani care au pierdut cel puţin un molar.
  • Această abordare non-invazivă ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii şi reduce costurile pe termen lung ale tratamentelor dentare.
Urmărește
4054 afișări
Imaginea articolului Regenerarea dinţilor adulţilor, o soluţie revoluţionară până în 2030

Regenerarea dinţilor adulţilor: o soluţie revoluţionară până în 2030

O dezvoltare revoluţionară în ştiinţa dentară le-ar putea permite curând adulţilor să-şi regenereze dinţii, la fel cum fac copiii, scrie Indian Express. Cercetătorii din Japonia se pregătesc să testeze un medicament revoluţionar care a arătat rezultate promiţătoare în studii pe animale, incluzând şoareci şi nurci.

Această abordare inovatoare se concentrează pe o anumită genă, USAG-1 (asociată cu sensibilizarea uterină), care reglează formarea dinţilor prin inhibarea dezvoltării germenilor dentari potenţiali. Prin utilizarea unui anticorp Anti-USAG 1 pentru a neutraliza această genă, oamenii de ştiinţă urmăresc să stimuleze creşterea de noi dinţi.

Faza iniţială a studiilor clinice va începe la Universitatea din Kyoto şi la Spitalul Kitano, concentrându-se pe 30 de bărbaţi adulţi cu vârste cuprinse între 30 şi 64 de ani, cărora le  lipseşte cel puţin un molar. Acest studiu va dura 11 luni, iar viitoarele etape vor include copii cu deficienţe congenitale de dinţi şi adulţi vârstnici.

Potrivit Dr. Niyati Arora, studii reuşite ar putea aborda provocarea semnificativă cu care se confruntă copiii cu anodonţie - o afecţiune care rezultă în lipsa dinţilor încă din naştere - unde soluţiile actuale sunt limitate la proteze sau implanturi.

Această descoperire oferă speranţă nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţii care au pierdut dinţi, deoarece reprezintă o alternativă non-invazivă care ar putea îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii şi ar putea reduce costurile pe termen lung ale tratamentelor dentare.

În plus, cercetarea ar putea aduce progrese în medicina regenerativă şi în studiul celulelor stem. Deşi medicamentul este în dezvoltare din 2005 şi ar putea dura câţiva ani înainte de a fi disponibil pe scară largă, acesta promite să revoluţioneze îngrijirea dentară până în 2030, oferind o soluţie aşteptată de mult pentru pierderea dinţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici