- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.10.2024, 20:50)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Regenerarea dinţilor adulţilor, o soluţie revoluţionară până în 2030
- Cercetătorii japonezi dezvoltă un medicament care poate stimula regenerarea dinţilor adulţilor prin neutralizarea genei USAG-1.
- Primele teste vor implica 30 de bărbaţi adulţi cu vârste între 30 şi 64 de ani care au pierdut cel puţin un molar.
- Această abordare non-invazivă ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii şi reduce costurile pe termen lung ale tratamentelor dentare.
Urmărește
4054 afișări
Regenerarea dinţilor adulţilor: o soluţie revoluţionară până în 2030
O dezvoltare revoluţionară în ştiinţa dentară le-ar putea permite curând adulţilor să-şi regenereze dinţii, la fel cum fac copiii, scrie Indian Express. Cercetătorii din Japonia se pregătesc să testeze un medicament revoluţionar care a arătat rezultate promiţătoare în studii pe animale, incluzând şoareci şi nurci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Această abordare inovatoare se concentrează pe o anumită genă, USAG-1 (asociată cu sensibilizarea uterină), care reglează formarea dinţilor prin inhibarea dezvoltării germenilor dentari potenţiali. Prin utilizarea unui anticorp Anti-USAG 1 pentru a neutraliza această genă, oamenii de ştiinţă urmăresc să stimuleze creşterea de noi dinţi.
Faza iniţială a studiilor clinice va începe la Universitatea din Kyoto şi la Spitalul Kitano, concentrându-se pe 30 de bărbaţi adulţi cu vârste cuprinse între 30 şi 64 de ani, cărora le lipseşte cel puţin un molar. Acest studiu va dura 11 luni, iar viitoarele etape vor include copii cu deficienţe congenitale de dinţi şi adulţi vârstnici.
Potrivit Dr. Niyati Arora, studii reuşite ar putea aborda provocarea semnificativă cu care se confruntă copiii cu anodonţie - o afecţiune care rezultă în lipsa dinţilor încă din naştere - unde soluţiile actuale sunt limitate la proteze sau implanturi.
Această descoperire oferă speranţă nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţii care au pierdut dinţi, deoarece reprezintă o alternativă non-invazivă care ar putea îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii şi ar putea reduce costurile pe termen lung ale tratamentelor dentare.
În plus, cercetarea ar putea aduce progrese în medicina regenerativă şi în studiul celulelor stem. Deşi medicamentul este în dezvoltare din 2005 şi ar putea dura câţiva ani înainte de a fi disponibil pe scară largă, acesta promite să revoluţioneze îngrijirea dentară până în 2030, oferind o soluţie aşteptată de mult pentru pierderea dinţilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe