Speranţă pentru tratarea norovirusului: Medicii testează primul vaccin din lume împotriva virusului care provoacă vărsături

  • Medicii au început să testeze primul vaccin din lume împotriva norovirusului.
  • Virusul provoacă, printre alte simptome, şi vărsături.
Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Speranţă pentru tratarea norovirusului: Medicii testează primul vaccin din lume împotriva virusului care provoacă vărsături

Speranţă pentru tratarea norovirusului: Medicii testează primul vaccin din lume împotriva virusului care provoacă vărsături

Au început testele pentru primul vaccin din lume împotriva norovirusului, virusul care provoacă vărsături, scrie The Guardian.

Testele acestui vaccin au loc în speranţa că rezultatele ar putea aduce beneficii economice şi de sănătate.

Numit Nova 301, studiul clinic de fază 3 se va desfăşura timp de doi ani şi va implica teste pe un eşantion de 25.000 de adulţi, în special persoane cu vârsta de peste 60 de ani, din ţări precum Japonia, Canada şi Australia.

În cadrul studiului, jumătate dintre participanţi vor primi noul vaccin, iar cealaltă jumătate va primi o injecţie salină ca placebo.

Vaccinul împotriva norovirusului va avea la bază tehnologia ARNm – aceeaşi tehnologie care a stat la baza vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Potrivit The Guardian, echipa de cercetare a afirmat că anterioare ale vaccinului au arătat că acesta generează un răspuns imun puternic la om. Noul studiu este conceput pentru a explora dacă injecţia este eficientă împotriva virusului în sine şi, dacă da, cât timp durează protecţia.

În cazul în care testele vor fi un succes, este de aşteptat ca în anul 2026 să fie depusă o cerere de introducere pe piată pentru reglementarea utilizării vaccinului.

Cum se manifestă norovirusul

Norovirusul provoacă îmbolnăvire şi diaree şi se poate răspândi foarte rapid între persoanele care sunt în contact strâns, epidemiile apărând adesea în spitale, centre de îngrijire, şcoli şi grădiniţe.

De asemenea, virusul provoacă şi vărsături.

Deşi majoritatea persoanelor îşi revin în două-trei zile, virusul poate fi grav, în special pentru cei foarte tineri, persoanele în vârstă sau persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

Norovirusul provoacă anual 685 de milioane de cazuri şi 200.000 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici