- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (31.07.2024, 11:32)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Metalele grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate
Concentraţiile de metale grele găsite în porţii unice de ciocolată şi produse pe bază de cacao sunt prea scăzute în majoritatea cazurilor pentru a reprezenta un risc pentru sănătatea consumatorilor, arată o cercetare care urmează să fie publicată joi în revista Frontiers.
Urmărește
370 afișări
Imagine cu caracter ilustrativ
Unele grupuri de consumatori şi agenţii independente de testare au raportat anterior contaminarea cu metale grele a produselor pe bază de cacao, cum ar fi ciocolata neagră, cauzele posibile fiind tipul de sol în care este cultivată cacaua şi prelucrarea industrială, potrivit Reuters.
Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii George Washington şi ConsumerLab.com au constatat că 70 dintre cele 72 de produse care conţin cacao pe care le-au analizat s-au situat sub limitele stabilite de Food and Drug Administration (FDA) pentru contaminarea cu plumb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Aceştia au declarat că rezultatele studiului lor au arătat că este posibil ca produsele să nu prezinte un risc pentru sănătate atunci când sunt consumate ca porţii unice, deşi porţiile mai mari ar putea depăşi limitele stricte stabilite în California printr-o lege cunoscută sub numele de Prop 65.
Porţia unică recomandată pentru ciocolată este de aproximativ 30 g până la 60 g. „În cazul în care produsele contaminate în ansamblu sunt consumate în cantităţi mici şi rar de către cei mai mulţi, aceşti contaminanţi pot să nu reprezinte o preocupare pentru sănătatea publică”, se arată în lucrare, care se încheie cu un apel pentru mai multe teste ale produselor de consum.
„În schimb, dacă multe astfel de produse sunt consumate destul de regulat de către consumatorul mediu, expunerea la aditivi poate constitui o preocupare pentru sănătatea publică”.
Despre studiu
Cercetarea de lungă durată a analizat 72 de produse pentru potenţiala contaminare cu metale grele precum plumbul, cadmiul şi arsenicul în patru cohorte diferite în 2014, 2016, 2019 şi 2022.
„Concentraţiile mediane ale fiecărui metal testat au fost mai mici chiar şi decât conservatorul Prop 65”, au adăugat aceştia, referindu-se la legislaţia strictă din California privind contaminarea alimentelor, utilizată ca punct de referinţă pentru studiu.
„Cu toate acestea, consumul unora dintre produsele testate sau mai mult de o porţie pe zi în combinaţie cu surse care nu sunt derivate din cacao ... se poate adăuga la expunerea care ar depăşi (limitele) Prop 65”.
Cercetătorii au utilizat legislaţia californiană deoarece aceasta stabileşte limite de contaminare pentru cele trei tipuri de metale grele testate, în timp ce regulamentul FDA stabileşte limite doar pentru plumb.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe