Un dermatolog dezvăluie metodele prin care poţi inversa albirea prematură a părului

  • Încărunţirea prematură a părului poate fi cauzată de deficienţe de vitamine şi minerale esenţiale, cum ar fi fierul şi vitamina B12.
  • Stresul joacă un rol important în apariţia părului cărunt, iar reducerea acestuia poate restabili pigmentul natural.
  • Renunţarea la fumat şi evitarea expunerii excesive la soare pot preveni deteriorarea celulelor pigmentare de la rădăcina părului.
Urmărește
831 afișări
Imaginea articolului Un dermatolog dezvăluie metodele prin care poţi inversa albirea prematură a părului

Sursa foto: iStock

Încărunţirea prematură a părului, deşi adoptată de unii ca tendinţă, este adesea privită ca o problemă, mai ales atunci când este legată de sănătate, scrie The Focus. Dermatologul Dr. Neera Nathan susţine că aceasta poate fi inversată prin ajustări ale stilului de viaţă.

O cauză frecventă a părului cărunt la vârste fragede este deficienţa de vitamine şi minerale, precum fierul, cuprul şi vitamina B12. În plus, hipotiroidismul poate contribui la această problemă. Dr. Nathan recomandă efectuarea unui test de sânge pentru a identifica eventualele carenţe.

Stresul este un alt factor care accelerează procesul de cărunţire. Există dovezi clare că stresul poate duce la decolorarea prematură a părului. Reducerea acestuia poate ajuta la restabilirea pigmentului natural.

Un alt obicei dăunător este fumatul, care, pe lângă impactul negativ asupra sănătăţii generale, afectează şi părul. Fumatul, împreună cu expunerea la soare, provoacă stres oxidativ, care deteriorează celulele pigmentare de la rădăcina părului. Renunţarea la fumat poate preveni agravarea acestui proces.

Dr. Nathan sugerează, de asemenea, utilizarea unor tratamente topice care conţin antioxidanţi. Acestea pot proteja celulele pigmentare din foliculii de păr, dar sunt eficiente doar dacă mai puţin de 30% din păr este deja cărunt.

Astfel, prin corectarea acestor elemente, procesul de albire a părului poate fi încetinit sau chiar inversat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici