- Home
- Editorialiștii
- (05.02.2022, 11:35)
COMENTARIU Lelia Munteanu: SARS-CoV-2, Covid-19, oamenii-"teflon" şi...protecţia divină
Despre oamenii-"teflon" – persoane vaccinate sau nu de care nu se "prinde" virusul, chiar dacă sunt puternic expuse – s-a mai vorbit în lumea medicală din Israel.
Urmărește
2101 afișări
Aseară, la jurnalul Canalului 12, prof. Eyal Leshem, medic infecţionist la spitalul TelHaShomer a explicat pe înţelesul publicului: "Nu există boală contagioasă care să afecteze toată populaţia". A dat ca exemplu studiile realizate în cazul SIDA, atunci când s-a analizat prima oară fenomenul "teflon". Există subiecţi expuşi intens la virusul HIV, care nu dezvoltă SIDA, chiar dacă la un moment dat devin seropozitivi. S-a constatat că respectivii au o mutaţie genetică, care se manifestă prin lipsa din naştere a unui receptor responsabil cu introducerea virusului HIV în celulă.
Aceeaşi explicaţie poate fi valabilă şi în cazul SARS-CoV-2 şi Covid-19. În toată lumea sunt binecunoscute şi documentate cazuri de familii care locuiesc în aceeaşi casă şi unde toţi membrii, în afară de unul sau doi, au test pozitiv sau chiar dezvoltă covidul (pot fi unul dintre soţi sau unul dintre copii).
Actualmente, la spitalul Tel HaShomer e în desfăşurare un asemenea studiu, pe familiile contaminate sau bolnave, care au câte un membru „teflon". În unele situaţii s-au contaminat ori s-au îmbolnăvit de două, ba chiar de trei ori şi, totuşi, unul dintre ei a rămas neafectat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Cercetătorii de la London College of Medicine studiază o altă ipoteză care poate explica fenomenul: memoria celulară a celuleor T din sistemul imunitar, care intră în acţiune la „amintirea" virusului sau a unui virus similar. Cu cât repertoriul contaminărilor virale din copilărie este mai bogat, cu atât cresc şansele de apariţie a fenomenului "Teflon". Prof. Mella Mayne susţine că fenomenul apare, probabil, la 10-15 la sută din populaţie.
Cu alte cuvinte, paradoxul bolilor infecţioase ar fi că trebuie să fii bolnav, ca să fii sănătos.
Fenomenul "Teflon" funcţionează deci şi când e vorba despre SARS-CoV-2 şi Covid. Poate avea, potrivit prof. Eyal Leshem multe explicaţii. Acestea, în oricare caz „teflon", pot exista inclusiv concomitent.
1. Mutaţie genetică (lipsa receptorului responsabil cu introducerea virusului SARS-CoV-2 în celula umană).
2. Celulele T ale sistemului imunitar, capabile să acţioneze mai rapid decât anticorpii, la „amintirea" virusului Corona sau a unui virus similar.
3. Respectarea cu stricteţe a regulilor sanitare.
4. Teste fals negative.
5. Contaminare (a)simptomatică şi fără testare, în care individul nu ştie că a fost contaminat sau că a trecut prin boală. (Majoritatea oamenilor nu se testează la fiecare strănut sau guturai).
Prof. Leshem mai oferă o explicaţie, cea mai interesantă (venind din partea unui om de ştiinţă): protecţia divină. Pronia (ca s-o traducem în limbaj teologic) e responsabilă de înarmarea fiecărui individ cu un mecanism, necunoscut încă sau bănuit numai, mecanism care opreşte intrarea virusului în celule.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20