Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia conducerea grupării

  • Grupul naţionalist de extremă-dreapta „Patrioţii pentru Europa", al lui Viktor Orbán, a fost înfiinţat oficial astăzi în Parlamentul European.
  • Gruparea are 84 de deputaţi în Parlamentul European, ceea ce îl face al treilea grup ca mărime din hemiciclu.
  • Preşedintele ales este Jordan Bardella, cel care a condus formaţiunea Rassemblement National (RN) spre victoria de la alegerile europene din Franţa.
Urmărește
2383 afișări
Imaginea articolului Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia conducerea grupării

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Alianţa „Patrioţii pentru Europa” a fost fondată de premierul ungar Viktor Orban, alături de alte două formaţiuni din Cehia şi Austria, pe 30 iunie. În decurs de o săptămână, iniţiativa premierului de la Budapesta a atras suficienţi deputaţi din 7 ţări membre UE pentru ca alianţa să fie recunoscută oficial ca un nou grup în Parlamentul European.

Jordan Bardella, de la partidul de extremă dreapta Rassemblement National (RN) din Franţa, a fost desemnat preşedintele grupului Patrioţii pentru Europa, scrie POLITICO. Formaţiunea RN a obţinut victoria în cadrul alegerilor europene din 9 iunie sub conducerea lui Bardella, care ar fi putut să devină următorul prim-ministru francez în cazul în care extrema dreaptă ar fi câştigat şi al doilea tur al alegerilor parlamentare din Franţa.

„Patrioţii pentru Europa reprezintă speranţa pentru zecile de milioane de cetăţeni din naţiunile europene care îşi preţuiesc identitatea, suveranitatea şi libertatea", a declarat el după ce a fost ales la conducerea grupului.

Potrivit Euronews, Kinga Gál de la Fidesz (Ungaria) a fost numită prim-vicepreşedinte, iar ceilalţi vicepreşedinţi sunt Roberto Vannacci (Liga - Italia), Klára Dostálová (ANO - Cehia), Sebastiaan Stöteler (PVV - Olanda), António Tânger Corrêa (Chega - Portugalia), Hermann Tertsch (VOX - Spania) şi Harald Vilimsky (FPÖ - Austria).

Fostul secretar general al grupului Identitate şi Democraţie, Philip Claeys, va fi secretarul general al noului grup, cea mai puternică funcţie administrativă a acestuia, notează POLITICO.

Patrioţii pentru Europa a adunat 84 de deputaţi din cadrul partidelor care s-au alăturat alianţei, devenind astfel al treilea grup ca mărime în Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici