Kamala Harris i-a spus lui Netanyahu că „este timpul” ca războiul din Gaza să se încheie

Vicepreşedintele american Kamala Harris, care se aşteaptă să fie candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a purtat discuţii pe care le-a numit „sincere şi constructive” cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

Urmărește
1001 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris i-a spus lui Netanyahu că „este timpul” ca războiul din Gaza să se încheie

Kamala Harris i-a spus lui Netanyahu că „este timpul” să războiul din Gaza să se încheie

Adoptând un ton mai dur decât preşedintele Joe Biden, Kamala Harris a declarat că şi-a exprimat clar „îngrijorările serioase” cu privire la victimele din Gaza, spunându-i lui Netanyahu că modul în care Israelul se apără contează, scrie BBC.

„Este timpul ca acest război să se încheie”, a spus ea după discuţiile de la Casa Albă.

După o întâlnire de aproximativ 40 de minute cu Netanyahu, Harris a declarat că are un „angajament neclintit” faţă de Israel şi de dreptul acestuia de a se apăra.

„Haideţi să încheiem înţelegerea, astfel încât să putem obţine o încetare a focului pentru a pune capăt războiului. Să aducem ostaticii acasă şi să aducem ajutorul atât de necesar poporului Palestinian”, a mai spus ea.

Benjamin Netanyahu s-a întâlnit joi şi cu preşedintele Joe Biden.

Netanyahu a declarat că îl cunoaşte pe Biden de 40 de ani şi că preşedintele a cunoscut fiecare premier israelian din ultima jumătate de secol.

Netanyahu a mai spus că aşteaptă să lucreze cu Biden „la marile probleme care ne aşteaptă” în următoarele câteva luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici