Serviciile secrete din SUA avertizează: O confruntare Israel-Hezbollah poate izbucni curând dacă nu se ajunge la un acord de încetare a focului în Gaza

O confruntare la scară largă între Israel şi Hezbollah este probabil să izbucnească în următoarele câteva săptămâni dacă cele două părţi nu reuşesc să ajungă la un acord de încetare a focului în Gaza, indică serviciile secrete americane, scrie POLITICO.

597 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete din SUA avertizează: O confruntare Israel-Hezbollah poate izbucni curând dacă nu se ajunge la un acord de încetare a focului în Gaza

Serviciile secrete SUA avertizează: O confruntare Israel-Hezbollah poate izbucni curând dacă nu se ajunge la un acord de încetare a focului în Gaza

Oficialii americani încearcă să convingă ambele părţi să renunţe la escaladarea conflictului, însă un acord de încetare a focului se află în negocieri tensionate.

Riscul este mai mare acum decât în ​​orice alt moment din ultimele săptămâni, potrivit unui oficial superior american.

„Un război între Israel şi Hezbollah ar putea declanşa un conflict care obligă SUA să ajute la apărarea Ierusalimului şi va împinge Administraţia Biden să se angajeze mai profund într-o regiune pe care a încercat ani de zile să o părăsească”, mai scrie POLITICO.

Un război între Israel şi Hezbollah ar putea declanşa un conflict care forţează SUA să ajute la apărarea Ierusalimului şi împinge administraţia Biden să se implice mai profund într-o regiune pe care a încercat ani de zile să o părăsească.

Doi dintre înalţii oficiali au subliniat, sub anonimat pentru POLITICO, faptul că nu este clar când anume ar putea începe războiul, dar au menţionat că Israelul încearcă să îşi refacă rapid stocurile şi capacitatea de trupe.

Alte ţări europene au evaluat că un război între Israel şi Hezbollah este o chestiune de zile şi şi-au sfătuit cetăţenii să părăsească Libanul. Departamentul de Stat al SUA a emis joi o avertizare de călătorie pentru cetăţenii americani, îndemnându-i „să reconsidere cu fermitate” călătoriile în Liban. Germania a transmis deja cetăţenilor săi să părăsească Libanul, iar Canada se pregăteşte să-şi evacueze cetăţenii.

Oficialii americani au mai spus că un război ar începe, cel mai probabil, printr-un atac major din ambele părţi, fără preaviz.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, care a vizitat Washingtonul în această săptămână, a declarat miercuri reporterilor că Israelul „nu doreşte război". El a adăugat faptul că principalul obiectiv este acela de a asigura o revenire în siguranţă a cetăţenilor israelieni în ţară, dar că autorităţile se pregătesc „pentru orice scenariu posibil".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici