BEC a respins a doua candidatură a Dianei Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României

  • Diana Şoşoacă nu poate candida la Preşedinţia României, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins şi a doua candidatură depusă de europarlamentar.
  • Decizia de duminică poate fi atacată la CCR.
Urmărește
1127 afișări
Imaginea articolului BEC a respins a doua candidatură a Dianei Şoşoacă  la alegerile pentru Preşedintele României

BEC a decis, duminică, „respingerea înregistrării dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024”.

Practic, Diana Şoşoacă nu va putea fi înscrisă pe buletinul de vot pentru alegerile pentru funcţia de preşedinte al României.

Decizia de duminică a BEC a fost a doua de respingere pentru Diana Şoşoacă.

Primul dosar de candidatură a fost respins sâmbătă de judecătorii CCR.

În urma primei decizii, Diana Şoşoacă a venit la BEC şi a depus încă o dată candidatura cu 10 minute înainte de expirarea termenului, practic la ora 23.50.

„Luând în considerare că în şedinţa din 5.10.2024, Curtea Constituţională a României (...) a admis contestaţiile formulate (...), observând că hotărârile (CCR în materie) sunt definitive, (...), constatând că în data de 5.10.2024, ora 23.50, doamna Diana Ivanovici Şoşoacă a depus la BEC o propunere de candidatură pentru funcţia de Preşedinte al României (...) fără a fi însoţită de susţinători şi nici de un semn electoral, observând că propunerea de candidatură şi actele (...) depuse la data de 5.10.2024 sunt aceleaşi cu cele depuse iniţial, la data de 3.10.2024 şi înregistrate (...) fără a avea elemente de noutate (...) Biroul Electoral Central respinge ca inadmisibilă dosarul de candidatură al doamnei Diana Ivanovici Şoşoacă, propusă de partidul S.O.S. România la alegerile pentru Preşedintele României”, transmite BEC.

Decizia este cu drept de contestaţie la CCR în 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici