De ce a fost rău când a fost majorată TVA şi nu este bine când ar urma să fie micşorată?

Decizia, indiferent cât de controversată, a Camerei Deputaţilor de a reduce TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de bază (pâine, lapte, ulei vegetal, zahăr) a fost taxată de unii analişti, o dată pentru că ar diminua veniturile bugetare şi a doua oară pentru că nu ar conduce la scăderea automată a preţurilor. Care este explicaţia?

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului De ce a fost rău când a fost majorată TVA şi nu este bine când ar urma să fie micşorată?

De ce a fost rău când a fost majorată TVA şi nu este bine când ar urma să fie micşorată?

Când TVA a fost majorată, în vară, de la 19% la 24% acest lucru s-a văzut două luni mai târziu în preţuri. Oamenii de afa­ceri au reacţionat pe măsură. Majorarea TVA va con­duce la creşterea preţurilor, la inflaţie, la şomaj şi evaziune fiscală, au susţinut ei, ceea ce de altfel se şi întâmplă.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici