Exploziile si pierderile arunca in aer afacerile din chimie

Oprirea temporara a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, unul dintre principalii jucatori din industria chimica, datorata unei explozii produse ieri, a provocat pierderi pe bursa de 72,5 milioane de euro, pe fondul unei scaderi cu 6,7% a actiunilor companiei. La acestea se vor adauga pierderi de pana la 1,4 milioane de euro, potrivit estimarilor lui Constantin Roibu, directorul general al firmei, rezultate de pe urma opririi productiei Oltchim in urmatoarele trei-patru zile.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Exploziile si pierderile arunca in aer afacerile din chimie

Exploziile si pierderile arunca in aer afacerile din chimie

Afacerile din chimie, estimate la aproximativ 1,5 miliarde euro anual, reprezinta unul dintre cele mai puternic afectate sectoare ale economiei, in conditiile in care cresterea preturilor la gaze si energie electrica in ultimii ani, aprecierea leului in raport cu dolarul, precum si scumpirea materiei prime au produs pierderi si inchiderea unora dintre jucatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici