Foc şi otravă

Un nor de fosfor galben are toate şansele să pătrundă în România după ce un tren încărcat cu această substanţă a deraiat la numai 250 de kilometri de graniţa nordică a României. Locul în care s-a produs accidentul ecologic este la o distanţă mică faţă de ţara noastră, existând astfel un real pericol la siguranţa cetăţenilor.

Urmărește
1 afișare
Deşi specialiştii şi autorităţile române susţin că România nu este supusă niciunui risc, directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a recunoscut că „este vorba de noroc“, „liniştind“ populaţia că „până mâine noapte (n.n. - adică astăzi), la ora 12.00 nu există niciun pericol“. Prin urmare, după această oră, nimeni nu poate să spună care vor fi modificările meteorologice şi cum va afecta norul de fosfor galben populaţia României. Singura şansă ca ţara noastră să nu fie afectată este ca vântul să bată în direcţia opusă teritoriului României. Autorităţile ucrainene însă au comparat accidentul cu explozia din 1986, de la centrala nucleară de la Cernobîl. Efectele acestui accident, pe termen lung, sunt devastatoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici