- Home
- Sănătate
- (13.11.2024, 15:35)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astăzi este Ziua Mondială a Bunătăţii, valoarea despre care se spune că poate schimba lumea
- Într-o lume în care vorbele strigate, ameninţările şi violenţa la toate nivelurile par să aibă pretul, Ziua Mondială a Bunătăţii ne reaminteşte că a fi amabil este necesar pentru a declanşa schimbarea.
- Această zi, care este sărbătorită în întreaga lume pe 13 noiembrie, nu este doar o oportunitate de a face un gest unic de amabilitate.
- Este o conştientizare a impactului pe care bunătatea îl poate avea asupra vieţii noastre şi a celorlalţi.
Urmărește
235 afișări
Ştiinţa confirmă că bunătatea are beneficii extraordinare pentru sănătate şi pentru bunăstare.
Potrivit cercetărilor Asociaţiei Americane a Inimii, cei care practică frecvent acte de bunătate au mai puţine şanse de a dezvolta hipertensiune arterială şi au o incidenţă mai mică a bolilor cardiovasculare.
A fi amabil activează eliberarea de oxitocină, cunoscută sub numele de hormonul iubirii, care ajută la reducerea tensiunii arteriale şi la îmbunătăţirea sănătăţii inimii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
Rumoare pe social media după ce Biden pare că jubilează la întâlnirea cu Trump de la Casa Albă
-
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
Alte cercetări, publicate de Journal of Psychosomatic Research, evidenţiază faptul că bunătatea, atât în a oferi cât şi în a primi, întăreşte sistemul imunitar, făcând organismul mai rezistent la infecţii.
Efectul calmant al oxitocinei reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, îmbunătăţind astfel capacitatea organismului de a se apăra împotriva bolilor.
Bunătatea şi sănătatea mintală
A fi amabil are, de asemenea, efecte benefice profunde asupra sănătăţii mintale. Un studiu publicat în Psychological Science a evidenţiat că persoanele care efectuează în mod regulat acte de bunătate experimentează o creştere a fericirii şi a satisfacţiei personale.
Acest lucru se datorează faptului că bunătatea activează centrii plăcerii din creier, producând endorfine şi dopamină, neurotransmiţători asociaţi cu bunăstarea şi cu buna dispoziţie.
Nu întâmplător, bunătatea este adesea asociată cu un zâmbet, expresia facială prin excelenţă pregătitoare pentru buna dispoziţie. În plus, bunătatea promovează conexiunea socială, reducând sentimentele de izolare şi sporind sprijinul emoţional.
Într-un studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health s-a constatat că oamenii amabili au relaţii sociale mai puternice şi un sentiment mai mare de apartenenţă, reducând astfel riscul de anxietate şi dedepresie.
Puterea bunătăţii
Bunătatea este contagioasă. Potrivit unui studiu de la Universitatea din California, Riverside, observarea unui act de bunătate poate stimula dorinţa de a face acelaşi lucru din partea celor îl care urmăresc.
Acest lucru creează un efect de domino care se poate răspândi în comunităţi întregi, ducând la formarea unei societăţi mai empatice şi mai susţinătoare. Într-o eră în care vorbim adesea despre bunăstare şi fericire ca obiective de neatins, poate că soluţia este mai simplă decât credem.
Bunătatea, după cum arată aceste studii, are potenţialul de a schimba nu numai vieţile noastre, ci şi pe cele ale oamenilor din jurul nostru. Un zâmbet, un gest de ajutor, un cuvânt bun: fiecare dintre aceste mici gesturi poate crea un impact pozitiv, aducându-ne mai aproape de construirea unei lumi mai sănătoase şi mai paşnice pentru toată lumea, sunt convinşi experţii.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:40
Un jucător de 20 de ani a înscris 50 de puncte în doar 32 de minute într-un meci de baschet din NBA
-
astăzi, 11:36
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia