LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 927. Rusia atacă cu predilecţie pe întuneric. Ofensiva a vizat şi capitala / 58 dintre cele 67 de drone au fost doborâte în timpul nopţii / Zelenski a discutat în Italia despre „o pace justă” / Iranul se jură că nu alimentează Rusia cu rachete balistice

În timp ce pe front se dau lupte grele în estul Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski s-a alăturat unei întâlniri a susţinătorilor internaţionali ai Ucrainei în Germania pentru a face rost de arme suplimentare.

Urmărește
6871 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 927. Rusia atacă cu predilecţie pe întuneric. Ofensiva a vizat şi capitala / 58 dintre cele 67 de drone au fost doborâte în timpul nopţii / Zelenski a discutat în Italia despre „o pace justă” / Iranul se jură că nu alimentează Rusia cu rachete balistice

Războiul din Ucraina, ziua 927. Rusia atacă cu predilecţie pe întuneric. Ofensiva a vizat şi capitala / 58 dintre cele 67 de drone au fost doborâte în timpul nopţii / Zelenski a discutat în Italia despre „o pace justă” / Iranul se jură că nu alimentează Rusia cu rachete balistice

UPDATE Şeful CIA: Elita rusă se îndoieşte de război după incursiunea din Kursk

Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia a zdruncinat elita rusă, dar preşedintele rus Vladimir Putin are în continuare un control strâns asupra ţării, a declarat directorul CIA, William Burns, la festivalul Financial Times' Weekend din Londra, la 7 septembrie.

UPDATE Ministrul polonez de externe: Polonia ar trebui să protejeze centralele nucleare ucrainene de rachetele ruseşti

Vorbind din punctul său de vedere, ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că Polonia are dreptul legal de a doborî rachete şi drone ruseşti rătăcite care intră în spaţiul aerian polonez. Cu toate acestea, el recunoaşte că Polonia nu a doborât încă nimic şi că Varşovia nu a luat încă o decizie.

UPDATE Ofensiva rusă din apropiere de Pokrovsk încetineşte, potrivit presei

Citând date de la analişti din domeniul apărării, Agentstvo a susţinut afirmaţiile recente ale comandantului-şef al Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, conform cărora ofensiva Moscovei în apropierea oraşului-cheie îşi pierde avântul.

UPDATE Zelenski se întâlneşte cu liderul extremei drepte olandeze Wilders în Italia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu liderul extremei drepte olandeze Geert Wilders în marja Forumului Cernobbio din Italia, pe 7 septembrie.

UPDATE Dronele ucrainene au lovit un depozit de muniţii în regiunea Voronej din Rusia, confirmă o sursă

Dronele operate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) au lovit un depozit de muniţii şi echipamente militare din regiunea Voronej din Rusia în noaptea de 7 septembrie, a declarat o sursă din cadrul SBU pentru Kyiv Independent.

UPDATE Telegram ameninţă securitatea naţională a Ucrainei, afirmă Budanov

Aplicaţia de mesagerie Telegram este „dăunătoare” şi o „ameninţare la adresa securităţii noastre naţionale”, a declarat şeful serviciilor de informaţii militare din Ucraina, Kyrylo Budanov, într-un interviu publicat la 7 septembrie.

UPDATE Atac rusesc la Kosteantînivka: 3 morţi şi 3 răniţi

UPDATE Declaraţie optimistă a lui Zelenski: suntem mai aproape de sfârşitul războiului / A stabilit cine trebuie să facă primul pas şi când va anunţa planul de pace

UPDATE Moscova susţine că a cucerit o altă aşezare din Doneţk

Ministerul Apărării din Moscova a anunţat că trupele ruse au capturat o altă aşezare în estul Ucrainei. Acesta este Kalinovo, în regiunea Doneţk. „Ca urmare a acţiunilor active ale unităţilor grupului de trupe „Centru”, aşezarea Kalinovo, Republica Populară Doneţk, a fost eliberată”, transmite ministerul.

UPDATE Ucraina, în căutarea păcii juste

UPDATE Meloni: am vorbit cu Zelenski despre cum să ajungă la o pace dreaptă

„Cu Zelenski am discutat despre cum să lucrăm în continuare pentru a obţine o pace dreaptă”, a spus premierul italian Giorgia Meloni la Forumul Teha de la Cernobbio, după întâlnirea din această dimineaţă avută cu preşedintele Ucrainei.

UPDATE Atacuri ruseşti în Ucraina: 4 morţi şi 97 de răniţi, inclusiv copii

Atacurile forţelor ruse asupra Ucrainei, de sâmbătă, au provocat moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea a 97, printre care şi copii, au declarat autorităţile ucrainene, scrie The Kyiv Independent.

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât, la rândul său, 58 din cele 67 de drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, conform Forţelor Aeriene ucrainene.

Trei drone s-au prăbuşit pe teritoriul Ucrainei, cel mai probabil din cauza mijloacelor de război electronic, în timp ce alte şase au zburat către Rusia, Belarus şi părţi ocupate din regiunea Luhansk.

Un atac cu rachete balistice asupra oraşului Pavlohrad, în regiunea Dnipropetrovsk, a ucis o persoană şi a rănit 74, avariind o clădire rezidenţială.

De asemenea, un bărbat de 49 de ani a fost rănit într-unul dintre atacuri, în districtul Nikopol.

În regiunea Doneţk, trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite, a spus guvernatorul Vadym Filashkin, potrivit sursei menţionate. Două victime au fost raportate în Toreţk, iar una în Raihorodok.

Atacurile asupra regiunii Harkov au rănit opt persoane, inclusiv două fete de 14 şi 16 ani.

În plus, în Herson, şapte persoane au fost rănite, mai multe clădiri fiind avariate grav.

Atacuri similare au avut loc şi în alte regiuni, inclusiv Sumî, unde o persoană a fost ucisă şi patru au fost rănite.

UPDATE Noul ministru de externe ucrainean Sibiha: priorităţile sunt armele

„Sarcina numărul unu a diplomaţiei ucrainene, de la ambasador la ataşat, este de a garanta capacitatea de apărare a Ucrainei. Arme, arme, arme”, a transmis noul ministru de Externe ucrainean, Andrii Sibiha, într-o postare pe Facebook, după cum relatează „Politico”, care conturează noua figură-cheie a Kievului şi priorităţile sale. „O prioritate este, fără îndoială, de asemenea, eliminarea tuturor restricţiilor artificiale privind furnizarea de arme occidentale şi utilizarea acestora pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a adăugat el. Sibiha a fost numit joi de parlamentul naţional noul ministru de externe al Ucrainei, în locul lui Dmitro Kuleba, care conducea ministerul de externe din 2020, dar a fost demis miercuri, când preşedintele Volodimir Zelenski a început cea mai mare remaniere a guvernului său de când Rusia şi-a lansat invazia.

UPDATE Kiev: 58 din 67 de drone ruseşti doborâte în timpul nopţii

Forţele ruse au lansat 67 de drone kamikaze peste Ucraina aseară, dintre care 58 au fost doborâte, şase au părăsit spaţiul aerian ucrainean şi au căzut înapoi în Rusia, Belarus şi regiunea ocupată Lugansk, iar alte trei au fost mai blocate cu sisteme de apărare electronică: Kiev Air. Force a anunţat-o pe Telegram. Apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată în regiunile Vinniţia, Rivne, Hmelnitski, Kiev, Kirovohrad, Mikolaiv, Chernihiv, Cherkasi, Sumi, Herson şi Poltava.

UPDATE Iran: Preşedintele va merge la summitul Brics, unde se va vedea cu Putin

Preşedintele iranian Massud Pezeshkian va participa la summitul BRICS de la Kazan, Rusia, unde intenţionează să se întâlnească cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat ambasadorul iranian în Rusia, Kazem Jalali, pentru agenţia de presă Tass. „Cred că va participa la summitul BRICS de la Kazan. În prezent ne pregătim pentru această vizită, astfel încât să fie utilă şi de succes pentru relaţiile noastre bilaterale", a spus Jalali.

UPDATE Moscova: 4 drone ale Kievului au fost doborâte peste regiunile Kursk şi Belgorod

Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele sale au doborât două drone ucrainene aseară în regiunea Kursk şi alte două în regiunea Belgorod.

UPDATE Zelenski: Rusia ne loveşte cu 4.000 de bombe pe lună

„Rusia loveşte teritoriul nostru cu 4.000 de bombe în fiecare lună. Nu se opresc. Numai de la 1 septembrie au ucis 55 de civili şi au rănit 338. Şi nu putem distruge locurile din care provin aceste atacuri. Cum atacă? Cu jeturi. Avioanele pleacă de pe aeroporturile din Rusia care sunt situate între 100 şi 300 de kilometri de graniţa cu Ucraina”, a spus Zelenski.

UPDATE Drone ruseşti deasupra Kievului, resturi au picat pe o grădiniţă şi pe clădiri

Dronele ruseşti au atacat oraşul Kiev în noaptea dintre vineri şi sâmbătă. Focul antiaerian a intrat în acţiune, resturi au căzut pe o grădiniţă şi în curtea unui imobil locuit. Acest lucru a fost raportat, scrie Kiev Independent, de către administraţia militară a capitalei ucrainene. În special, resturi de la o dronă interceptată au ajuns în curtea unui bloc de apartamente din cartierul Pechersk, provocând un incendiu. Un alt incendiu a izbucnit la mică distanţă din cauza fragmentelor de dronă care au căzut. A fost lovită şi o grădiniţă din raionul Dniprovski. Nu au fost raportate victime.

UPDATE Noul apel al lui Zelenski pentru arme

„Sunt necesare mai multe arme pentru a contracara atacurile aeriene ruse”. Preşedintele ucrainean Zelenski şi-a reînnoit apelul la puterile internaţionale, la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărare de la Ramstein, Germania.

UPDATE WSJ: Iranul a oferit Rusiei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Statele Unite au informat aliaţii că Iranul a trimis în această săptămână în Rusia rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Wall Street Journal scrie acest lucru, vorbind despre „o mişcare care oferă Moscovei un alt instrument militar puternic în războiul său împotriva Ucrainei”. În august, Reuters a raportat o aprovizionare iminentă către Moscova cu Fath-360, rachete balistice tactice cu rază scurtă, produse de Iran, adăugând că zeci de soldaţi ruşi erau antrenaţi în Republica Islamică pentru a folosi aceste arme.

UPDATE Iran: Nu furnizăm arme părţilor aflate în conflict

Iranul nu furnizează arme părţilor în conflict şi solicită tuturor ţărilor să urmeze acest exemplu. Acest lucru a fost declarat într-o declaraţie distribuită jurnaliştilor de către Misiunea Permanentă a Iranului la ONU. „Poziţia Iranului cu privire la conflictul din Ucraina rămâne neschimbată. Iranul consideră că este inuman să ofere asistenţă militară părţilor implicate în conflict, ceea ce duce la o creştere a victimelor, la distrugerea infrastructurii şi la o nouă abatere de la negocierile de încetare a focului”, a spus misiunea diplomatică iraniană. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici