Djokovic donează banii primiţi pentru câştigarea aurului la Paris

  • Potrivit portalului de ştiri sârb B92, Novak Djokovic a anunţat că va dona banii câştigaţi pentru medalia de aur obţinută la Paris unor organizaţii caritabile din ţara sa.
  • Suma, care se ridică la aproximativ 200.000 de euro, i-a fost acordată campionului olimpic de către guvernul ţării sale.
Urmărește
7576 afișări
Imaginea articolului Djokovic donează banii primiţi pentru câştigarea aurului la Paris

Djokovic donează banii primiţi pentru câştigarea aurului la Paris

Ca un gest de recunoaştere faţă de sportivi şi în lumina acestor Jocuri Olimpice, guvernul sârb a decis să acorde această recompensă financiară fiecăruia dintre sportivii săi care au câştigat o medalie de aur la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

După victoria sa în finala de tenis împotriva lui Carlos Alcaraz, Djokovic a preferat să ofere banii „celor care au cea mai mare nevoie de ei".

Antrenorul său, Viktor Troicki, va primi şi el aceeaşi sumă, aşa cum prevede sistemul de recompense al guvernului. Ambii se alătură astfel clubului format de trăgătorii Zorana Arunovic şi Damir Mikec, care săptămâna trecută au primit premiul financiar după ce au obţinut titlul olimpic la tir mixt.

Guvernul sârb îi recompensează şi pe sportivii care obţin argintul cu 100.000 de euro, iar pe cei care obţin bronzul cu 60.000 de euro

În afară de Serbia, un total de 33 de ţări au confirmat că vor recompensa sportivii care se întorc acasă cu o medalie de aur cu un premiu în bani. Revista Forbes le-a contactat pentru a afla sumele exacte.

Dintre toate acestea, cea mai generoasă este Hong Kong, care oferă 706 000 de euro campionilor săi, în timp ce Israelul şi Serbia ocupă locurile doi şi trei în acest clasament, cu recompense de 252 000 de euro şi, respectiv, 200 000 de euro. În plus, Serbia îşi recompensează toţi medaliaţii olimpici cu o rentă viageră care este plătită de la vârsta de 40 de ani.

Aceasta nu este prima dată când Djokovic dă dovadă de astfel de acte de solidaritate de-a lungul carierei sale. În 2007, jucătorul de tenis, împreună cu soţia sa, a creat „Fundaţia Novak Djokovic", o organizaţie menită să se asigure că toţi copiii din Serbia au acces la educaţie preşcolară. În februarie 2024, ei au strâns aproximativ 93 900 de dolari pentru a construi o grădiniţă într-un sat izolat din ţara lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici