LIVE BLOG  ROMÂNIA - OLANDA (marţi, ora 19.00), optimile de finală de la EURO 2024. Modificările gândite de Iordănescu în primul 11 şi ce bucurii îi aşteaptă pe suporteri la Munchen

  • La Campionatul European de fotbal din Germania, România înfruntă Olanda, marţi, ora 19.00, pentru un loc în sferturile de finală.
  • Partida va fi găzduită de Allianz Arena din Munchen, stadion cu o capacitate de 66.000 de locuri.
  • Dacă trec de batavi, tricolorii se vor duela cu învingătoarea duelului Austria- Turcia.
  • În istorie, România a învins o singură dată Portocala mecanică (1-0 în 2007, gol Dorin Goian), palmaresul direct înregistrând 3 remize şi 10 înfrângeri.
  • La casele de pariuri, Olanda condusă de Ronald Koeman (antrenor care i-a pus banderola de căpitan pe braţ lui Cristi Chivu la Ajax Amsterman) are prima şansă la victorie.
  • La actualul turneu final, România a terminat prima în Grupa E, iar Olanda a prins locul 3 în Grupa D.
  • Pe banca noastră stă Edward Iordănescu, cel care îşi începea cariera de antrenor la Bolintin, în 2005.
1279 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA - OLANDA (marţi, ora 19.00), optimile de finală de la EURO 2024. Modificările gândite de Iordănescu în primul 11 şi ce bucurii îi aşteaptă pe suporteri la Munchen

România - Olanda, optimile de finală de la EURO 2024. Totul despre meciul de marţi, ora 19.00

ROMÂNIA - OLANDA (marţi, ora 19.00)

UPDATE duminică, 30 iunie - Au cerut ajutor divin

Echipa României, în frunte cu selecţionerul Iordănescu, a mers duminică la slujba de Liturghie. S-a întâmplat la biserica românească din Würzburg, localitatea în care îşi are cantonamentul prima reprezentativă pe durata turneului final.

UPDATE duminică, 30 iunie - Program special pentru fani, la Munchen

UPDATE duminică, 30 iunie - Atac de viteză contra batavilor

Potrivit GSP, atacul României va fi format, la meciul de marţi, din Man, Drăguş şi Mihăilă, formula ofensivă din jocul cu Belgia. Astfel, Iordănescu a ales viteză pe benzi, retrăgându-l pe bancă pe Ianis Hagi, cel care a scos penalty-ul cu Slovacia. La mijloc, România rămâne la fel, cu cei doi Marini şi cu căpitanul Stanciu. Defensiva va suferi o singură modificare, obligatorie, după suspendarea lui Bancu (locul lui va fi luat de Sorescu). Între buturi, aceaşi Niţă.

UPDATE sâmbătă, 29 iunie - Florin Niţă: „Vreau să câştigăm în 90 de minute”

România va miza între buturi pe veteranul Florin Niţă, cu evoluţii apreciate în meciurile din faza grupelor. „Ca şi celelalte meciuri, şi acesta e destul de greu, dar dacă vom respecta ce ne transmite Mister şi vom lua deciziile bune, sper să obţinem un rezultat bun. Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniţi. Dacă facem asta, vom reuşi.

Olanda are jucători buni, care joacă în campionatele tari. Asta e o forţă pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forţa grupului putem depăşi această diferenţă.

Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câştigăm în 90 de minute. Şi am încredere în echipă”, a spus Florin Niţă în conferinţa de presă.

UPDATE vineri, 28 iunie - Situaţia tichetelor

UPDATE vineri, 28 iunie - Tricolorii, vizitaţi de familii

Tricolorii au avut vineri program mai lejer. Au intrat în sala de forţă, dar au primit şi vizita celor din familie. Alţii au plecat în oraş (sursa: Facebook Echipa naţională de fotbal a României).

UPDATE vineri, 28 iunie - Se caută bilete

România are dreptul la 7.000 de bilete, dar FRF cere dublu. Între 50 şi 500 de euro costă tichetele. La Munchen, fanii naţionalei au dominat fondul sonor şi la meciul cu Ucraina.

UPDATE vineri, 28 iunie - Neamţul Zwayer la centru

Meciul dintre România şi Olanda, care se va disputa marţi, 2 iulie, de la 19:00, în optimile Campionatului European din Germania, va fi arbitrat de neamţul Felix Zwayer (43 de ani), a decis şeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti.

În 2005, Zwayer a fost implicat în cazul „Robert Hoyzer”. La acel moment asistentul lui Hoyzer, acesta a fost acuzat că a primit bani pentru a-l ajuta pe „central” să trucheze meciuri din liga secundă germană.

Zwayer a primit o mită în valoare de 300 de euro pentru a o ajuta pe Wuppertaler, dar a fost suspendat doar 6 luni, pe motivul că a anunţat federaţia germană de practicile lui Hoyzer. Suspendarea acestuia a fost recunoscută de nemţi abia în 2014.

UPDATE vineri, 28 iunie - Ce probleme de lot are României

Naţionala nu are jucători accidentaţi, dar cartonaşul galben încasat de craioveanul Bancu îl face suspendat pentru acest joc. În loc lui, cel mai probabil va intra Sorescu, astfel că numărul titularilor naţionalei care au încheiat sezonul trecut la Gaziantepspor va fi de 3. Ceilalţi doi sunt portarul Niţă şi atacantul Drăguş (Maxim, alt jucător adus de Şumudică la Gaziantep, n-a fost convocat).

UPDATE 28 iunie - Optimismul lui Puşcaş

UPDATE 28 iunie - România, calificare de pe primul loc în grupă

UPDATE 28 iunie - Primul tricolor care a semnat pe durata EURO 2024

România şi Olanda se luptă marţi pentru un loc în sferturile de finală la EURO 2024. Cele două naţionale traversează stări de spirit diametral opuse. În tabăra tricoloră este entuziasm, după parcursul din grupă: 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia şi 1-1 cu Slovacia.

În schimb, Olanda are probleme de atmosferă internă, mai ales după 2-3 cu Austria, care a trimis-o pe locul 3 în Grupa D (celelalte rezultate au fost 2-1 cu Polonia şi 0-0 cu Franţa).

Olanda este pregătită de fostul mare stoper Ronald Koeman, cel al cărui loc în defensiva Barcelonei a fost luat în 1995 de un român, Gică Popescu.

Apoi, tehnicianul s-a intersectat de câteva ori cu români, în cariera de antrenor: i-a pus banderola de căpitan pe braţ lui Cristi Chivu, la Ajax Amsterdam, şi l-a antrenat la Southampton, în Premier League, pe Florin Gardoş.

Koeman a avut şi un mandat ca antrenor la Barcelona, fără rezultate concludente.

Edy s-a „încălzit” pentru meserie la Bolintin Deal

În schimb, selecţionerul României, Edward Iordănescu, este la început de carieră. El şi-a început urcuşul în fotbalul mic, la Bolintin Deal, în 2005, la 27 de ani. A negociat cu cei care deţineau echipa, dar, până la urmă, nu s-a dus să-i pregătească pe „Bombistul”, „Brânză” şi „Căţeaua”.

Meciul de la Munchen suscită un interes imens printre fanii României veniţi în Germania din toate colţurile lumii. Cererea este uriaşă, iar UEFA a comunicat procedurile prin care tichetele de intrare pot fi achiziţionate.

România n-a ajuns niciodată dincolo de sferturile de finală la un Campionat European.

La EURO 2000, cu Generaţia de Aur aflată pe final, căreia Emeric Ienei i-a „lipit” elemente tinere, precum Lobonţ, Contra, Chivu sau Mutu, România a fost eliminată de Italia, imediat ce a ieşit din grupe (nu existau optimi, s-a trecut direct în sferturile de finală, 0-2, cu Gică Hagi primind cartonaş roşu).

În 2008, cu Victor Piţurcă pe bancă, România n-a ieşit din grupe: s-a blocat la ultimul meci, după remizele cu Franţa (0-0) şi Italia (1-1), urmând eşecul în faţa Olandei, 0-2.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici