- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (30.11.2013, 08:13)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trucuri eficiente împotriva frigului: Cum să îţi păstrezi căldura corpului în sezonul rece
O serie de trucuri recomandate de experţii în sănătate se pot dovedi extrem de utile pentru a combate frigul pe timp de iarnă şi pentru a păstra căldura corporală.
Urmărește
3179 afișări
Trucuri eficiente împotriva frigului: Cum să îţi păstrezi căldura corpului în sezonul rece (Imagine: Hepta)
- Păstraţi temperatura constantă în casă
Medicii recomandă păstrarea unei temperaturi constante în interior, iar nu supraîncălzirea camerelor pe timp de iarnă, pentru evitarea sindromului lui Raynaud, ce determină contractarea bruscă a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor, când se face trecerea bruscă de la frig la cald, informează dailymail.co.uk.
- Beţi ceai şi cafea fără cofeină
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Pe timp de iarnă se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Alternativa este să se consume băuturi fără cofeină, cum ar fi ceaiurile din plante şi ceaiul de ghimbir, care are proprietăţi naturale de încălzire, recomandă nutriţioniştii.
- Nu ţineţi mâinile în buzunare
Pe timp de iarnă, oamenii au tendinţa de a merge cu mâinile în buzunare şi cu corpul aplecat în faţă. Cu toate acestea, mâinile nu trebuie ţinute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară.
- Mâncaţi alimente bogate în proteine
Activitatea de digestie a proteinelor creşte temperatura corpului într-o măsură mai mare decât carbohidraţii şi grăsimile, deoarece corpul depune un efort mai mare pentru asimilarea proteinelor, conţinute în carnea roşie, soia, nuci şi alune.
- Nu purtaţi căciuli de lână
O căciulă din lână permite pierderea mai rapidă a căldurii decât căciulile din alte materiale, cum ar fi moltonul moale, care poate reţine mai bine căldura. De asemenea, o căciulă trebuie să acopere foarte bine şi urechile, care pierd foarte uşor căldura.
- Folosiţi creme hidratante
Pe timp de iarnă, se recomandă în mod special folosirea cremelor hidratante, mai ales dacă pielea este afectată de eczeme şi dermatite. În acest din urmă caz, se pierde mai multă căldură decât de obicei, deoarece sângele circulă mai aproape de suprafaţa pielii când aceasta este inflamată. Un tratament antiinflamator eficient este asigurat de cremele cu steroizi.
- Faceţi câteva exerciţii de încălzire înainte de culcare
Pentru activarea circulaţiei, mişcaţi degetele picioarelor în sus şi în jos de 20 de ori, apoi răsuciţi gleznele de zece ori la stânga şi de zece ori la dreapta. Apoi închideţi şi desfaceţi palmele de zece ori şi contractaţi şi relaxaţi fesele de zece ori. Exerciţiile trebuie făcute în pat, înainte de culcare, şi dimineaţa, la trezire.
- Legănaţi-vă într-un scaun-balansoar
Legănatul într-un scaun-balansoar nu are doar beneficii terapeutice la nivel psihic, ci generează de asemenea energie. Când corpul se află în stare de repaus, temperatura scade şi se declanşează tremuratul - o contracţie involuntară a muşchilor pentru păstrarea temperaturii constante. Tremuratul se poate declanşa când temperatura corpului scade sub 37 de grade, iar folosirea unui scaun-balansoar solicită grupuri mari de muşchi la nivelul braţelor şi picioarelor, optimizând circulaţia şi încălzind corpul.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: STUDIU: Cât se îngraşă oamenii de sărbători
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe