- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (20.08.2024, 19:41)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul din 5 angajaţi din întreaga lume se simte singur
La nivel mondial, unul din cinci angajaţi raportează că s-a simţit foarte mult singur în ziua precedentă, conform noului raport Gallup „State of the Global Workplace: 2024 Report”.
Urmărește
398 afișări
Sursa foto: Pexels
Singurătatea este mai răspândită în rândul angajaţilor mai tineri de 35 de ani decât în rândul celor cu vârsta de 35 de ani şi peste. Aceleaşi procente de bărbaţi şi femei care lucrează raportează singurătate: fiecare 20%. De asemenea, nivelurile postului par să aibă o asociere redusă cu singurătatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Dintre toate variabilele analizate de Gallup, locul de muncă prezintă cele mai mari diferenţe în experienţele angajaţilor cu singurătatea. Angajaţii care lucrează complet la distanţă raportează niveluri semnificativ mai ridicate de singurătate (25%) decât cei care lucrează exclusiv la faţa locului (16%) - lucrătorii hibrizi se situează între cele două valori, la 21%.
Efectele singurătăţii
Izolarea socială şi singurătatea cronică au efecte devastatoare asupra sănătăţii fizice şi mentale. Lisa Berkman, profesor la Harvard şi cercetător principal Gallup, şi colegii săi au studiat relaţia dintre legăturile sociale şi comunitare şi rata mortalităţii pe o perioadă de nouă ani. Riscul de mortalitate în rândul persoanelor care nu aveau legături sociale şi comunitare era de două ori mai mare decât cel al persoanelor care aveau multe contacte sociale. Aceste diferenţe erau independente de sănătatea fizică, statutul socioeconomic şi practicile de sănătate.
Alte studii au găsit relaţii similare între conexiunile sociale puternice şi longevitate.
Munca în sine ajută
Vestea bună este că munca în sine diminuează singurătatea. În general, adulţii care lucrează sunt mai puţin predispuşi să se simtă singuri (20%) decât cei care sunt şomeri (32%), iar acest lucru rămâne valabil pentru toate grupele de vârstă.
Totuşi, acest efect pozitiv este mult mai puternic pe măsură ce angajamentul angajaţilor creşte. Dacă angajaţii sunt dezangajaţi activ, este aproape la fel de probabil să se simtă singuri ca cei care sunt şomeri. Dacă angajaţii sunt implicaţi - dacă munca lor are sens şi se simt conectaţi la membrii echipei lor şi la organizaţie - probabilitatea de a se simţi singuri este mult mai scăzută.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe