LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 953. Armata ucraineană afirmă că a lovit o staţie radar rusească cu rachete ATACMS / Linia electrică a centralei nucleare Zaporojie a fost restaurată / Preşedintele croat se opune participării ţării la misiunea NATO din Ucraina

  • Inginerii energeticieni restaurează linia electrică a centralei nucleare Zaporojie, avariată de Rusia.
  • Preşedintele croat se opune participării ţării la misiunea NATO din Ucraina.
  • Ucraina loveşte sistemul radar rusesc cu rază lungă de acţiune cu ATACMS furnizat de SUA.
Urmărește
1453 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 953. Armata ucraineană afirmă că a lovit o staţie radar rusească cu rachete ATACMS / Linia electrică a centralei nucleare Zaporojie a fost restaurată / Preşedintele croat se opune participării ţării la misiunea NATO din Ucraina

UPDATE O bombă ghidată rusească a lovit o clădire din Harkov. Zece persoane sunt rănite

UPDATE Departamentul de Stat al SUA: Planul de victorie al Ucrainei include „paşi productivi”

Statele Unite au revizuit planul de victorie al Ucrainei şi au identificat „o serie de paşi productivi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller.

Planul include elemente militare şi diplomatice, cum ar fi oferta Ucrainei de a adera la NATO, deşi detaliile complete ale cadrului de pace nu au fost făcute publice.

UPDATE Ucraina loveşte sistemul radar rusesc cu rază lungă de acţiune cu ATACMS furnizat de SUA

Forţele ucrainene au lovit un sistem radar rusesc Nebo-M folosind rachete ATACMS furnizate de SUA, a raportat Statul Major al Ucrainei pe 3 octombrie, scrie Kyiv Independent.

Armata ucraineană a declarat că distrugerea radarului ar deschide un „coridor aerian” pentru utilizarea mai eficientă a rachetelor de croazieră Storm Shadow şi Scalp-EG.

UPDATE Preşedintele croat se opune participării ţării la misiunea NATO din Ucraina

Preşedintele croat Zoran Milanovic a refuzat să aprobe participarea soldaţilor croaţi la misiunea NATO de sprijinire a Ucrainei, invocând preocupările legate de posibila extindere a conflictului în Croaţia şi acordând prioritate siguranţei ţării sale, notează Kyiv Independent.

Această decizie este în contradicţie cu pachetul de sprijin convenit la summitul NATO din iulie, care a inclus înfiinţarea NATO Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU) pentru a coordona ajutorul militar şi formarea pentru Ucraina de către parteneri.

UPDATE ISW: Kremlinul foloseşte situaţia din Orientul Mijlociu pentru a-şi consolida influenţa

Experţii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au subliniat că Rusia foloseşte situaţia din Orientul Mijlociu pentru a promova structuri internaţionale în care domină.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Mihail Bogdanov, a condamnat operaţiunea terestră a Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) în sudul Libanului în timpul unei întâlniri din 1 octombrie cu ambasadorul Libanului în Rusia.

Bogdanov a condamnat ferm acţiunile Israelului în Liban şi a exprimat opoziţia Rusiei faţă de „asasinatele politice” israeliene raportate.

Inginerii energeticieni restaurează linia electrică a centralei nucleare Zaporojie, avariată de Rusia

Ukrenergo, operatorul sistemului de transport al energiei electrice din Ucraina, a restabilit linia de alimentare cu energie electrică a Centralei Nucleare Zaporojie (ZNPP), scrie Ukrainska Pravda.

Una dintre liniile care alimentează centrala nucleară a fost deteriorată în urma unui atac rusesc pe 1 octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici