LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 967. NATO nu intenţionează să invite Ucraina în alianţă în viitorul apropiat / ISW: Viziunea lui Putin despre victorie este epuizarea Ucrainei

  • Ambasadorul SUA la NATO: Alianţa nu intenţionează să invite Ucraina în NATO în viitorul apropiat.
  • UPDATE ISW: Viziunea lui Putin despre victorie este epuizarea Ucrainei.
Urmărește
640 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 967. NATO nu intenţionează să invite Ucraina în alianţă în viitorul apropiat / ISW: Viziunea lui Putin despre victorie este epuizarea Ucrainei

Războiul din Ucraina, ziua 967. NATO nu intenţionează să invite Ucraina în alianţă în viitorul apropiat / ISW: Viziunea lui Putin despre victorie este epuizarea Ucrainei

UPDATE Ruşii lansează 56 de drone deasupra Ucrainei

Trupele ruse au atacat Ucraina în noaptea de 17 octombrie cu 56 de drone de atac şi drone de un tip nespecificat, precum şi cu o rachetă aer-sol Kh-59. În total, 22 de drone au fost distruse, 27 au dispărut de pe radar, iar două s-au îndreptat spre Belarus. Cu toate acestea, au existat mai multe lovituri asupra unor obiecte de infrastructură din Ucraina, anunţă forţele aeriene ale Ucrainei pe Telegram.

UPDATE Secretarul general al NATO anunţă o reuniune a Consiliului Ucraina-NATO

UPDATE ISW: Viziunea lui Putin despre victorie este epuizarea Ucrainei

Teoria actuală a preşedintelui rus Vladimir Putin privind victoria în Ucraina vizează prelungirea războiului şi susţine că trupele ruse pot rezista mai mult decât sprijinul occidental pentru Ucraina şi pot înfrânge rezistenţa ucraineană, câştigând un război de uzură, notează Institutul pentru Studiul Războiului.

„Putin şi comandamentul militar rus au angajat armata rusă într-un efort ofensiv de un an de zile de-a lungul liniei frontului din estul şi nord-estul Ucrainei, care urmăreşte să epuizeze forţele ucrainene şi să împiedice Ucraina să acumuleze efectivele şi materialele necesare pentru a desfăşura operaţiuni contraofensive care să conteste iniţiativa Rusiei la nivelul întregului teatru”, se arată în raportul ISW.

UPDATE Casa Albă: Reuniunea Ramstein a fost reprogramată pentru noiembrie în format virtual

Casa Albă a reprogramat o reuniune a Grupului de contact pentru apărare al Ucrainei pentru luna noiembrie într-un cadru virtual, scrie Kyiv Independent.

Preşedintele american Joe Biden şi-a anulat călătoriile în străinătate la începutul acestei luni pentru a face faţă consecinţelor uraganelor repetate din SUA.

Iniţial, Biden ar fi trebuit să convoace o reuniune la nivel de lider a Grupului de contact pentru apărare al Ucrainei în Germania, la 12 octombrie, dar a amânat-o pe fondul apropierii uraganului Milton.

Ambasadorul SUA la NATO: Alianţa nu intenţionează să invite Ucraina în NATO în viitorul apropiat

NATO nu are în prezent planuri de a invita Ucraina în alianţă în viitorul imediat, a declarat ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, pe 16 octombrie, notează Kyiv Independent.

„Cred că poziţia NATO în această privinţă este foarte clară. Am declarat la summitul de 75 de ani din această vară că Ucraina se află pe o cale ireversibilă către aderare şi că Ucraina va deveni membru al Alianţei. Nu ne aflăm în stadiul în care Alianţa discută emiterea unei invitaţii pe termen scurt”, a declarat Smith înaintea unei reuniuni a miniştrilor apărării din cadrul NATO la Bruxelles, potrivit Voice of America.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici