PDL Italia: Mail-ul lui Stănăşel nu este demisie, vor fi alegeri pentru preşedintele PDL Firenze

Reprezentanţi ai filialelor PDL din Italia se delimitează de poziţia lui Ştefan Stănăşel, se arată într-un comunicat al PDL Italia remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, în care se precizează că organizaţia se va reuni pentru a lua măsuri şi pentru a organiza alegeri pentru conducerea PDL Firenze.

18 afișări

În comunicat se arată că la secretariatul PDL Italia şi la PDL Diaspora a fost primit un mail "prin care se prezintă dezamagirea Organizaţiei PDL Firenze vis-a-vis de modul în care a fost prezentată situaţia din Romania, care l-ar fi determinat pe domnul Ştefan Stănăşel să se retragă din luptă şi să demisioneze".

PDL Italia menţionează că acel mail nu este, de fapt, o demisie, ci "o informare lipsită de însemnătate, nefiind nici semnată , nici ştampilată" şi nici datată.

PDL Italia menţionează că poziţia lui Stănăşel nu reprezintă poziţia organizaţiei. De asemenea, în comunicat se arată că Stănăşel a "reunit pe unii din membrii PDL Italia la Perugia la un concurs de miss, încălcând grav Statutul şi Regulamentul PDL".

PDL Italia precizează că organizaţiile din Udine, Sezze şi Sicilia s-au delimitat de poziţia lui Stănăşel şi cer aplicarea regulamentului în cazul acestuia.

"PDL Italia va respecta Statutul şi Regulamentul PDL, urmând a se reuni în vederea luării măsurilor prevăzute în aceste situaţii şi a organizării de noi alegeri pentru desemnarea preşedintelui PDL Firenze. De asemeni, împreună cu preşedintele PDL Diaspora, dl deputat William Brînză, pregătim întâlnirea din toamnă în vederea stabilirii strategiei partidului pentru anul 2012 şi a reorganizării PDL Italia", se arată în comunicatul semnat de Secretariatul general al PDL Italia.

Decizia unor membri ai PDL Italia de a anunţa proteste în faţa consulatelor şi de a-şi depune demisiile din formaţiune în semn de protest, potrivit presei, faţă de măsurile luate de Guvernul Boc a stârnit critici din partea parlamentarilor PDL de diaspora şi a unor reprezentanţi ai organizaţiei.

Publicaţia Gazeta Românească din Italia a relatat, luni, că peste 10 reprezentanţi de filiale PDL din toată Italia s-au reunit la Perugia pentru a discuta şi anunţa decizia de demisie în grup din cadrul PDL: "Capul revoltei a fost Ştefan Stănăşel, liderul PDL Florenţa, care a anunţat public bomba. Nemulţumirile sunt create de «politica guvernului PDL de la Bucureşti care a adus România la sapă de lemn».

În replică, senatorul PDL de diaspora Viorel Badea a declarat că scandalul legat de demisia unor membri PDL Italia este "o furtună într-un pahar de apă" declanşată de liderul PDL Florenţa, care, în realitate, nu este nemulţumit de realizările Guvernului, ci doreşte să fie ales candidat la scrutinul din 2012.

"Este o furtună într-un pahar de apă, o situaţie generată de Ştefan Stănăşel, fost lider al PDL Florenţa", a explicat, pentru MEDIAFAX, Viorel Badea.

La rândul său, deputatul PDL de diaspora William Brînză a spus că la partid nu s-a primit nicio hârtie oficială cu privire la decizia lui Stănăşel de a se retrage din partid. "Nu am vorbit cu el, nu m-a căutat, la PDL diaspora nu s-a primit nicio hârtie oficială în acest sens din informaţiile mele. Tot ceea ce am aflat, am aflat din presă, din Gazeta Românească. Dar e diferenţă între o declaraţie pentru presă şi demisia propriu-zisă care este un act serios", a mai spus Brînză, explicând că din ceea ce cunoaşte doar două persoane din PDL şi-ar fi exprimat intenţia de a demisiona din partid.

Organizaţia PDL Udine a remis, marţi, un comunicat, în care precizează că a constatat cu surprindere şi nedumerire faptul că un grup de membri din PDL Italia încearcă, "în mod haiducesc şi necolegial, să îşi creeze o agendă politică personală, folosindu-se în acest scop de numele şi prestigiul PDL, precum şi de numele unor organizaţii reprezentative ale partidului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici