Criza produsă de CrowdStrike nu s-a încheiat. Windows lansează un nou instrument pentru a reporni computerele

După trei zile de când a avut loc pana informatică, nu toată lumea a depăşit problema care a copleşit Windows: astăzi, compania Delta Air Lines a anulat alte 305 zboruri.

Urmărește
2314 afișări
Imaginea articolului Criza produsă de CrowdStrike nu s-a încheiat. Windows lansează un nou instrument pentru a reporni computerele

Criza produsă de CrowdStrike nu s-a încheiat. Windows lansează un nou instrument pentru a reporni computerele

Au trecut trei zile de la prăbuşirea IT-ului la nivel mondial, situaţie care a lovit vineri 8,5 milioane de dispozitive Windows din întreaga lume, dar problema nu este rezolvată peste tot.

Bug-ul cauzat de actualizarea software-ului companiei de securitate cibernetică CrowdStrike a generat încetiniri şi neplăceri în traficul aerian, care a revenit treptat la normal.

Deşi majoritatea companiilor aeriene au anunţat că au depăşit criza IT, US Delta Air Lines încă se luptă să-şi revină. Numai luni, Delta a anulat alte 305 de zboruri, ducând totalul la peste 5.000, începând de vineri.

Ed Bastian, CEO al Delta, a explicat că problema a afectat, în special, „un instrument folosit pentru monitorizarea echipajului care nu a putut procesa efectiv numărul fără precedent de modificări declanşate de oprirea sistemului”. Într-o notă separată, Bastian le-a spus angajaţilor săi că Delta va continua să „adapteze tactic” programele.

Iar perturbările cauzate de Delta au declanşat reacţii la Washington. Pete Buttigieg, secretarul de transport al administraţiei Biden, a declarat că departamentul său „continuă să primească rapoarte de întreruperi inacceptabile” şi că a transmis clar către Delta că se aşteaptă ca aceasta să ofere rambursări în timp util consumatorilor care aleg să nu mai călătorească sau noi rezervări gratuite, cu rambursări la timp pentru mâncare şi cazare la hotel.

Pentru a accelera operaţiunile de recuperare a sistemelor afectate de eroare, Microsoft a lansat o unitate USB bootabilă.

În majoritatea cazurilor, administratorii IT ai sistemelor afectate au reuşit să rezolve problema repornind computerele. Unii, totuşi, nu au putut să repornească decât prin repornirea în modul sigur, ceea ce a dus la ştergerea manuală a fişierului CrowdStrike.

Acest nou instrument de recuperare permite repornirea sistemului de operare cu un stick USB într-un mediu Windows PE (Preinstallation Environment).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici