LIVE TEXT  Vreme rea în România. Echipele de intervenţie au avut misiuni în peste 100 de localităţi din 27 de judeţe / Pagube materiale în Bucureşti şi la Neamţ / Cod extins în Moldova şi în Transilvania / S-au închis porturile de la Marea Neagră

  • Echipele de intervenţie au avut misiuni în peste 100 de localităţi din 27 de judeţe din cauza averselor şi rafalelor de vânt.
  • Cele mai multe operaţiuni se desfăşoară în judeţul Galaţi, unde s-au închis şcoli.
  • În mai multe regiuni, oamenii au rămas fără alimentare cu energie electrică.
Urmărește
3175 afișări
Imaginea articolului Vreme rea în România. Echipele de intervenţie au avut misiuni în peste 100 de localităţi din 27 de judeţe / Pagube materiale în Bucureşti şi la Neamţ / Cod extins în Moldova şi în Transilvania / S-au închis porturile de la Marea Neagră

Vreme rea. Echipele de intervenţie au avut misiuni în 90 de localităţi din 27 de judeţe

UPDATE Oameni lăsaţi în beznă

Peste 25.000 de consumatori din mai multe judeţe nu au sunt alimentaţi, luni dimineaţa, cu energie electrică, arată datele centralizate la Ministerul Energiei.

UPDATE Mii de persoane strămutate din peste 100 de localităţi

UPDATE Avertizări în Moldova şi în Transilvania

UPDATE Vântul a produs blocaj pe mare

UPDATE Nemţeni lăsaţi în beznă de fenomenele meteo

UPDATE Pagube materiale şi în Bucureşti

Potrivit IGSU „în data de 29 septembrie, în intervalul orar 07.00 - 24:00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative au acţionat în 90 de localităţi din 27 de judeţe (AR, AG, BC, BT, BR, BV, BZ, CJ, CT, CV, DB, GL, GR, HD, IL, IS, IF, NT, OT, PH, SJ, SB, TM, TL, VL, VS şi VN) şi Municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea”.

Din cauza precipitaţilor abundente, salvatorii au intervenit în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din 10 case, 14 curţi, şase beciuri, trei subsoluri de bloc, o instituţie publică, un depozit operator economic şi 11 străzi.

De asemenea, din cauza vântului puternic, pompierii au acţionat pentru degajarea a 45 de copaci şi doi stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, au fost avariate 11 autovehicule şi două imobile.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, pe drumurile naţionale DN 11/BC şi DN 3/IF şi drumurile judeţene DJ 248A/IS şi DJ 687/HD s-a circulat cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil.

Totodată, circulaţia feroviară a fost temporar oprită pe secţia de cale ferată nr. 202 între localitatea Simeria/HD şi localitatea Petroşani/HD din cauza unui copac căzut pe linia de contact.

În ceea ce priveşte situaţia persoanelor evacuate/autoevacuate preventiv sunt 5.438 în 28 localităţi din patru judeţe.

„Judeţul GL - 5.361 persoane din 23 localităţi (Bălăbăneşti, Băneasa, Bereşti, Bereşti-Meria, Corn, Corod, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Voda, Drăguşeni, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Griviţa, Măstăcani, Pechea, Piscu, Slobozia Conachi, Smulţi, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu şi Valea Mărului), iar alte 467 persoane au refuzat evacuarea. Judeţul VS - 60 persoane din 3 localităţi (Griviţa, Murgeni şi Vinderei). Judeţul BV - 6 persoane din o localitate (Budila). Judeţul AG - 11 persoane din o localitate (Lereşti)”, a anunţat IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
misiuni,
igsu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici