18 persoane au primit îngrijiri pentru greaţă severă după un spectacol de operă

Un spectacol de operă neconvenţional, pus în scenă la Opera de Stat din Stuttgart, a provocat reacţii adverse în rândul spectatorilor.

Urmărește
6758 afișări
Imaginea articolului 18 persoane au primit îngrijiri pentru greaţă severă după un spectacol de operă

18 persoane au primit îngrijiri pentru greaţă severă după un spectacol de operă

Sebastian Ebling, purtătorul de cuvânt al operei, a declarat: „Sâmbătă am avut opt, iar duminică am avut zece persoane care au trebuit să fie îngrijite de serviciul nostru pentru vizitatori".

El a adăugat că în trei cazuri a fost nevoie să fie chemat un medic pentru tratament.

Spectacolul „Sancta" include elemente controversate precum piercing live, relaţii sexuale nesimulate şi utilizarea abundentă de sânge fals şi real.

Coreografa austriacă Florentina Holzinger, în vârstă de 38 de ani, este cunoscută pentru producţiile sale provocatoare care combină dansul cu elemente de vodevil.

„Sancta" se bazează pe opera expresionistă „Sancta Susanna" a lui Paul Hindemith din anii 1920, care a avut propria sa istorie controversată.

Producţia a stârnit critici din partea unor lideri religioşi. Episcopii din Salzburg şi Innsbruck au descris spectacolul ca fiind o „caricatură lipsită de respect a Sfintei Liturghii" după reprezentaţiile din Viena.

Ebling a subliniat că spectatorii au fost avertizaţi în prealabil cu privire la conţinutul potenţial ofensator: „Recomandăm tuturor spectatorilor să citească încă o dată cu atenţie avertismentele, pentru a şti la ce să se aştepte".

În ciuda controverselor, spectacolul se bucură de un succes comercial considerabil. Toate cele cinci reprezentaţii rămase la Opera de Stat din Stuttgart, precum şi două spectacole programate la Volksbühne din Berlin în noiembrie, au fost deja vândute, scrie The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici