Investitorii Revolut au dat lovitura: Noile tranzacţii cu acţiuni se fac la o evaluare de 45 mld. dolari. România este a doua piaţă pentru Revolut la nivel global, cu aproape 4 mil. clienţi

Revolut şi-a anunţat angajaţii că lansează o vânzare de până la 500 de milioane de dolari în valoare de acţiuni existente la o evaluare de 45 de miliarde de dolari, într-o mişcare care ar consolida statutul fintech lui ca start-up cel mai valoros din Europa.

Urmărește
4506 afișări
Imaginea articolului Investitorii Revolut au dat lovitura: Noile tranzacţii cu acţiuni se fac la o evaluare de 45 mld. dolari. România este a doua piaţă pentru Revolut la nivel global, cu aproape 4 mil. clienţi

Angajaţii au fost informaţi vineri că personalul care lucrează la fintech de cel puţin un an şi care nu se află în preaviz va fi eligibil să vândă 20% din opţiunile lor de acţiuni dobândite la un preţ de 865,42 $ pe acţiune, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune. Spre deosebire de vânzările anterioare, foştii angajaţi nu sunt eligibili, au spus oamenii.

Revolut a declarat că "s-a angajat să le permită angajaţilor săi să participe la succesul companiei devenind acţionari, oferindu-le în acelaşi timp oportunităţi regulate de a vinde acţiuni".

Compania, care are aproximativ 10.000 de angajaţi, a declarat că întreprinde o vânzare secundară de acţiuni pentru a sprijini acest obiectiv şi nu a putut oferi detalii suplimentare atât timp cât procesul este în curs de desfăşurare. O persoană familiarizată cu tranzacţia a declarat că se aşteaptă ca aceasta să se încheie în următoarea lună.

Anunţul intern vine după ce Revolut a primit săptămâna trecută o licenţă bancară în Regatul Unit, unde are 9 milioane de clienţi. Decizia de reglementare a pus capăt unei lungi aşteptări de trei ani, timp în care fintech-ul a fost zguduit de eşecuri, inclusiv un audit cu rezerve în conturile sale întârziate pentru 2021.

În România, baza de clienţi retail s-a majorat cu 13% în primele şase luni ale anului 2024 şi va atinge curând pragul de 4 mil. de clienţi. Depozitele deţinute de clienţii retail şi business au crescut cu 22% de la începutul anului. La finalul anului 2023, clienţii Revolut din România aveau în conturi peste 750 mil. euro, însemnând o creştere de 41% în 2023, faţă de 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici