Ministrul leton al Apărării susţine conscripţia pentru femei până în 2028

Ministrul Apărării din Letonia afirmă că susţine ca ţara să introducă recrutarea obligatorie în armată pentru femei până în anul 2028, scrie POLITICO.

Urmărește
749 afișări
Imaginea articolului Ministrul leton al Apărării susţine conscripţia pentru femei până în 2028

Ministrul leton al Apărării susţine recrutarea militară pentru femei până în 2028

Letonia, care are o graniţă comună cu Rusia, a reintrodus recrutarea obligatorie abia anul trecut, după ce serviciul a fost suspendat începând din 2006.

În contextul ameninţărilor crescânde venite din partea Rusiei la adresa securităţii, Letonia îşi propune să aibă 4 000 de soldaţi până în 2028, relatează publicaţia POLITICO.

„Trecând la o apărare naţională cuprinzătoare, susţin recrutarea obligatorie a femeilor în serviciul naţional de apărare. 2028 ar putea fi momentul optim pentru a începe acest lucru”, a postat Andris Sprūds pe X, reiterându-şi poziţia menţionată în cadrul unui interviu acordat presei locale.

Serviciul militar obligatoriu pentru femei rămâne un subiect mai rar abordat. În luna martie a acestui an, Danemarca a anunţat că intenţionează să introducă recrutarea femeilor, devenind a treia ţară europeană care se îndreaptă în această direcţie, după Norvegia şi Suedia.

Până în 2028, „există teme de făcut: o dezbatere publică, îmbunătăţirea infrastructurii serviciului şi furnizarea de materiale şi echipamente adaptate special pentru femei”, a explicat el pe X.

La începutul acestui an, Letonia a aprobat un plan de dezvoltare a armatei pe o perioadă de 12 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici