LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 954. Trupele ucrainene au abandonat oraşul Vuhledar / Trei drone Shahed au pătruns în Belarus, în timp ce Lukaşenko se afla în zbor cu elicopterul

Trei drone Shahed au intrat joi în spaţiul aerian al Belarusului, în timp ce dictatorul belarus Alexander Lukaşenko se deplasa cu elicopterul deasupra ţării, potrivit grupului de monitorizare Belaruski Hajun, citat de The Kyiv Independent.

Urmărește
6267 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 954. Trupele ucrainene au abandonat oraşul Vuhledar / Trei drone Shahed au pătruns în Belarus, în timp ce Lukaşenko se afla în zbor cu elicopterul

Războiul din Ucraina, ziua 954. Trei drone Shahed au pătruns în Belarus, în timp ce Lukaşenko se afla în zbor cu elicopterul

UPDATE Atac cu 19 drone asupra infrastructurii din Ucraina

UPDATE Un depozit de combustibil din regiunea Perm a luat foc

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, un depozit de combustibil a luat foc în regiunea Perm din Rusia. Ministerul a informat că focul a cuprins rezervoarele de combustibil şi că nimeni nu a fost rănit. Cauzele incendiului din regiunea situată în apropierea Munţilor Urali nu sunt încă limpezi.

UPDATE Harris: Trump vrea să forţeze Kievul să cedeze teritoriu

„Donald Trump vrea să forţeze Ucraina să cedeze teritorii Rusiei”, a spus Kamala Harris la un miting din Wisconsin, unde l-a definit pe Vladimir Putin drept un „dictator brutal”.

UPDATE Rusia ucide în Doneţk

UPDATE NATO menţine distanţa

UPDATE Progres teritorial reuşit de invadatori

O bombă ghidată rusească a lovit miercuri seară un bloc de apartamente cu cinci etaje din Harkov, provocând incendii şi rănind cel puţin 10 persoane. Armata ucraineană a declarat că s-a retras din oraşul Vuhledar din est, oferind Rusiei unul dintre cele mai semnificative progrese teritoriale din ultimele săptămâni.

Vladimir Putin a semnat măsuri prin care le permit inculpaţilor care sunt deja procesaţi penal să evite urmărirea penală, dacă se înscriu în armată. Legislaţia permite, de asemenea, anularea integrală a sentinţelor sau a procedurilor, în cazul în care înrolatul este eliberat din motive de vârstă sau de sănătate.

////////////////

Dronele, care au zburat din regiunea Cernihiv din Ucraina, au fost observate îndreptându-se spre regiunea Gomel din Belarus.

Două drone au trecut deasupra zonei de frontieră Novaya Guta, îndreptându-se spre Gomel, în timp ce o altă dronă a zburat deasupra Loyev, tot în regiunea Gomel.

În acelaşi timp, elicopterul lui Lukaşenko ar fi zburat spre sud de la reşedinţa sa din Ozerny.

Mai devreme în aceeaşi zi, Ucraina a emis o avertizare de raid aerian pentru regiunile nordice din cauza ameninţării atacurilor dronelor ruseşti Shahed.

The Kyiv Independent susţine că nu a putut verifica imediat afirmaţiile făcute de grupul de monitorizare.

Acest incident are loc la aproximativ o lună după ce forţele aeriene din Belarus au doborât pentru prima dată drone de tip Shahed deasupra spaţiului lor aerian, la 5 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici