Flăcări scăpate de sub control în celebrul Parc Naţional Jasper: 25.000 de oameni evacuaţi

  • În Canada s-a dat alarma de incendiu.
  • Sute de pompieri sunt în misiune.
  • Premierul Justin Trudeau a cerut ajutor din străinătate.
Urmărește
238 afișări
Imaginea articolului Flăcări scăpate de sub control în celebrul Parc Naţional Jasper: 25.000 de oameni evacuaţi

Făcări scăpate de sub control în celebrul Parc Naţional Jasper: 25.000 de oameni evacuaţi

Un incendiu „scăpat de sub control” a lovit faimosul Parc Naţional Jasper din vestul Canadei, devastând până la jumătate din oraşul Jasper.

Deşi până acum flăcările nu au făcut victime, până la 25.000 de locuitori şi turişti au fost evacuaţi din zonă. Sute de pompieri sunt la lucru, iar premierul Justin Trudeau nu găseşte suficiente resurse în interiorul ţării şi a trimis un SOS vecinilor.

Sunt peste 170 de incendii, dintre care în jur de 60 erau considerate „scăpate de sub control”. Flăcările au ajuns la o înălţime de 122 de metri şi au avansat cu o viteză de 15 metri pe minut.

Jasper este un mic oraş canadian din provincia Alberta, nu departe de graniţa cu Columbia Britanică. Este situat la aproximativ 1.100 de metri deasupra nivelului mării, în inima Munţilor Stâncoşi Canadieni.

„Este cel mai rău coşmar pentru orice comunitate”, a spus Danielle Smith, premierul provinciei Alberta, adăugând că daunele aduse oraşului au fost estimate între „30 şi 50%”.

Într-un videoclip de pe reţelele de socializare se pot vedea străzile oraşului Jasper acoperite de cenuşă, cu maşini transformate în carcase carbonizate şi clădiri reduse în moloz. Imagini „de nedescris” a subliniat primarul Richard Ireland. 

Incendiul a sosit în oraş mânat de vânturi puternice, într-o regiune lovită de o secetă puternică şi care a cunoscut o căldură record în ultimele zile.

BBC scrie că, potrivit BC Wildfire Service, regiunea a fost lovită de peste 58.000 de fulgere în ultima săptămână, declanşând noi incendii, după un val de căldură de trei săptămâni.

1.900 de pompieri din Alberta sunt la lucru, asistaţi de personal din Alaska şi din Australia. Focarul de incendiu din această vară vine după un sezon de incendii fără precedent în Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici