LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

Urmărește
2424 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin se confruntă cu 40.000 de victime în această lună

UPDATE Atac nocturn al Rusiei

Putin: Rusia va răspunde dacă Ucrainei i se permite să lovească Rusia cu arme cu rază lungă de acţiune

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va folosi „o serie de răspunsuri”, dacă Statele Unite şi aliaţii săi NATO permit Ucrainei să folosească arme occidentale cu rază lungă de acţiune pentru a lovi în interiorul Rusiei, potrivit declaraţiilor publicate duminică. „(Ministerul rus al Apărării) se gândeşte la modul de răspuns la posibile atacuri cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Rusiei, va oferi o serie de răspunsuri”, i-a spus Putin reporterului TV de stat Pavel Zarubin în declaraţii video postate pe contul de mesagerie Telegram al lui Zarubin. 

UPDATE Kiev: explozii în capitală, acţiune antiaeriană asupra dronelor

„S-au auzit explozii seara la Kiev, unde forţele de apărare aeriană sunt în acţiune împotriva dronelor lansate de Rusia”. Acest lucru a fost anunţat de RBC-Ucraina, invocând administraţia militară a capitalei ucrainene (Kmva). „Alerta aeriană continuă! Apărarea aeriană este operaţională în capitală. Rămâi în adăposturi până se declanşează alerta aeriană", a scris Serhi Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev.

UPDATE Forţele ruse avansează spre Pokrovsk, baza strategică a Ucrainei

Forţele ruse au avansat în mai multe oraşe din estul Ucrainei, aproape de capturarea oraşului strategic Pokrovsk, au declarat bloggerii ruşi şi ucraineni. „Inamicul a avansat la Selidove”, a scris DeepState, un grup cu legături strânse cu armata ucraineană care analizează filmările de luptă, în aplicaţia de mesagerie Telegram sâmbătă seara. A fost publicată şi o hartă care indică trupele ruseşti în sud-estul oraşului. Forţele ruse au luat cu asalt oraşul minier de cărbune Selidove, din regiunea Doneţk din Ucraina, săptămâna trecută. Capturarea acestuia ar deschide calea pentru un avans rusesc asupra centrului logistic Pokrovsk, la 20 km (12 mile) spre nord-vest. Agenţia rusă de ştiri SHOT a informat pe Telegram că trupele Moscovei controlează 80% din Selidove. Şeful regiunii Doneţk instalată de Rusia, Denis Puşilin, a declarat că forţele ruse au arborat steagul unităţii lor pe acoperişul uneia dintre clădirile din oraşul Hirnik, la aproximativ 14 km sud de Selidove, a informat agenţia pentru presa de stat rusă RIA. Bloggerii militari ruşi au mai raportat că forţele ruse au fost aproape de a prelua controlul asupra oraşului Kurakhove, chiar la sud-vest de Hirnik. Reuters nu a putut verifica în mod independent ştirile. 

UPDATE Zelenski: În curând ne vom lupta cu trupele nord-coreene în Europa

„Moscova este intenţionată să-şi continue agresiunea. De aceea încearcă să-şi mărească producţia de apărare prin eludarea sancţiunilor. Acesta este motivul pentru care implică tot mai mult Coreea de Nord şi, în câteva zile, soldaţii nord-coreeni ar putea ieşi pe teren împotriva Ucrainei. Ucraina ar putea fi în curând forţată să lupte cu ei în Europa”, susţine preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Acestea sunt condiţiile cu care ne confruntăm, în care lipsa unor decizii mai puternice din partea partenerilor noştri în sprijinul Ucrainei nu face decât să-l încurajeze Putin să investească în continuare în teroare”, adaugă el.

Janek Kesselmann, comandantul adjunct al Centrului Estonian de Informaţii Militare, a declarat pentru presa estonă:

„Pierderile Rusiei sunt destul de mari. Şi luna aceasta pare a fi una dintre cele mai mari în ceea ce priveşte pierderile pentru Rusia. Forţele lui Putin se confruntă cu 40.000 de victime în această lună”.

Declaraţia a fost făcută pentru EER.

Vestea vine în momentul în care trupele nord-coreene vor fi dislocate în Ucraina pentru a lupta împotriva forţelor ruse încă din acest weekend, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici