Ursula îl umple de furie pe Putin: a luat 1,5 miliarde euro de la ruşi şi le-a transferat Ucrainei

Rusia a ameninţat în trecut că acţiunile UE nu vor rămâne fără răspuns.

Urmărește
1382 afișări
Imaginea articolului Ursula îl umple de furie pe Putin: a luat 1,5 miliarde euro de la ruşi şi le-a transferat Ucrainei

Ursula îl umple de furie pe Putin: a luat 1,5 miliarde euro de la ruşi şi le-a transferat Ucrainei

„UE este alături de Ucraina. Astăzi transferăm 1,5 miliarde de euro venituri din activele îngheţate ale Rusiei către apărarea şi reconstrucţia Ucrainei”.

Acest lucru a fost anunţat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe platforma X.

„Nu există un simbol sau o utilizare mai bună a banilor de la Kremlin decât a face din Ucraina şi întreaga Europă un loc mai sigur pentru a trăi”, subliniază şefa recent confirmată a Comisiei.

„Ne menţinem încă o dată angajamentul de a sprijini Ucraina. Prima plată de 1,5 miliarde de euro din active ruseşti îngheţate se adresează capacităţilor militare şi reconstrucţiei”, a scris, tot pe X, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell.

Rusia a declarat în repetate rânduri că va răspunde dur sancţiunilor occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici