Diana Şoşoacă, penalizată în Parlamentul European. Pedeapsa vine la câteva zile după sancţiunea primită în România / CCR i-a respins azi, din nou, candidatura la prezidenţiale

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat penalizarea Dianei Şoşoacă pentru comportamentul inadecvat din şedinţa plenară din luna iulie. Şoşoacă nu poate participa la sesiunea plenară pentru 7 zile şi pierde indemnizaţia zilnică.

Urmărește
3068 afișări
Imaginea articolului Diana Şoşoacă, penalizată în Parlamentul European. Pedeapsa vine la câteva zile după sancţiunea primită în România / CCR i-a respins azi, din nou, candidatura la prezidenţiale

Diana Şoşoacă, penalizată în Parlamentul European. Decizia vine la câteva zile după sancţiunea primită de la CCR

UPDATE 14:30 Candidatura Dianei Şoşoacă, respinsă din nou de CCR

Curtea Constituţională a României a respins din nou candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Practic, judecătorii au respins o contestaţie formulată privind respingerea înregistrării dosarului de candidatură.

Decizia a fost luată marţi. Potrivit unui comunicat de presă „în şedinţa din data de 8 octombrie 2024, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României, în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, a respins contestaţia formulată de domnul Botomei Vasile privind respingerea înregistrării dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.”

Practic, este pentru a treia oară când CCR ia o decizie care vizează candidatura Dianei Şoşoacă.

În şedinţa de marţi, judecătorii au mai decis să respingă contestaţii formulate privind respingerea înregistrării candidaturii la alegerile pentru Preşedintele României în cazurile Cristina Tufănoiu şi Mîndru Petru.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, a precizat CCR.

////////////

„Diana Şoşoacă, penalizată în Parlamentul European. Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunţat penalizarea Dianei Şoşoacă pentru comportamentul inadecvat din şedinţa plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului”, anunţă pe Facebook eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

Penalitatea constă în suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru 7 zile şi suspendarea indemnizaţiei zilnice tot pentru 7 zile.

„În Parlamentul European, dacă încalci regulile şi te faci de râs, vei fi întotdeauna sancţionat”, adaugă Siegfried Mureşan.

Şoşoacă s-a dat în spectacol în PE, în timp ce colegul său, Luis Lazarus, o filma cu telefonul mobil.

Săptămâna trecută, Şoşoacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni de o decizie luată de CCR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici