Pentru ce sunt căutate bananele roşii: conţin mai multă pulpă şi au un gust mai dulce decât bananele galbene

Bananele roşii deţin multe beneficii în comun cu bananele galbene şi au un aport mai mare de vitamina C şi de minerale care fac bine pentru ochi şi sistemului imunitar.

Urmărește
729 afișări
Imaginea articolului Pentru ce sunt căutate bananele roşii: conţin mai multă pulpă şi au un gust mai dulce decât bananele galbene

În supermarketuri se găsesc banane roşii, care nu sunt altceva decât una dintre numeroasele variante ale celor mai comune banane galbene cu care împărtăşesc aportul caloric şi conţinutul de carbohidraţi, precum şi multe proprietăţi, chiar şi dacă există unele diferenţe.

Bananele roşii, prezente pe scară largă în ţările din Asia de Sud-Est şi î America Centrală, conţin mai multă pulpă şi au un gust mai dulce decât bananele galbene şi conţin, de asemenea, un indice glicemic mai scăzut.

La fel ca bananele galbene, bananele roşii reprezintă, de asemenea, un aport important de vitamine şi minerale, de la vitamina C la vitamina B6 prin potasiu şi magneziu.

În 100 de grame de pulpă de banană roşie găsim 9% din doza zilnică recomandată de potasiu şi 8% din doza recomandată de magneziu, minerale esenţiale pentru sănătatea inimii deoarece ajută la relaxarea vaselor de sânge şi contribuie la creşterea excreţiei de sodiu prin urină.

În comparaţie cu bananele galbene, bananele roşii conţin o cantitate mai mare de vitamina C şi acest lucru le face aliaţi perfecţi pentru sistemul nostru imunitar.

Două banane roşii de mărime medie sunt suficiente pentru a lua aproximativ 18-20% din doza zilnică recomandată de vitamina C, utilă pentru întărirea celulelor sistemului imunitar.

Vitamina B6, pe de altă parte, facilitează şi susţine producţia de globule albe şi anticorpi care ne ajută să luptăm împotriva bacteriilor şi a infecţiilor.

Bananele roşii conţin mulţi carotenoizi, acei pigmenţi care le conferă culoarea roşie caracteristică, dar şi luteină şi beta-caroten, doi compuşi foarte utili pentru îmbunătăţirea sănătăţii ochilor noştri.

Luteina, prezentă şi în legume precum spanacul şi varza de Bruxelles, ajută la prevenirea degenerescenţei maculare care vine odată cu vârsta şi care poate duce la orbire, în timp ce beta-carotenul, prezent în legumele cu frunze verzi, precum morcovii şi dovleceii, este transformat de organismul nostru în vitamina A, preţioasă pentru a ne menţine ochii sănătoşi.

Bananele roşii, ca şi bananele galbene, reprezintă o sursă importantă de fibre, care este fundamentală pentru sistemul digestiv: ajută la reducerea inflamaţiei intestinale, stimulează dezvoltarea florei bacteriene şi ajută la reducerea nevoii de a gusta dimineaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici