LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 963. Explozii la Kiev, în zori / Şeful Ucrainei spune că oamenii lui ţin cu dinţii de poziţii în Kursk / Aliaţii sunt gata pentru un nou ajutor substanţial, după turneul lui Zelenski

Uraganul Milton a decalat sprijinul pe care alianţa pro-Ucraina se pregătea să-l ofere trupelor Kievului.

Urmărește
2051 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 963. Explozii la Kiev, în zori / Şeful Ucrainei spune că oamenii lui ţin cu dinţii de poziţii în Kursk / Aliaţii sunt gata pentru un nou ajutor substanţial, după turneul lui Zelenski

Războiul din Ucraina, ziua 963. Aliaţii Kievului sunt gata pentru un nou ajutor substanţial, după turneul lui Zelenski / Ucraina a doborât 28 de drone

UPDATE Morţi la Doneţk

UPDATE Regimul Putin a mai făcut o victimă

UPDATE Seagal, cu Putin până la moarte

UPDATE Zelenski: ruşii încearcă să recucerească oraşul Kursk, dar rezistăm / Preşedintele ucrainean laudă armata

„Armata rusă a încercat să respingă poziţiile Forţelor Armate ucrainene din regiunea Kursk. Armata ucraineană continuă să păzească graniţele”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenskii, relatează RBC-Ucraina, cu referire la discursul său de seară, unde a lăudat armata, care menţine apărarea în direcţia lui Pokrovski.

Bloggeri militari ruşi: un F-16 al Kievul a doboarât avioanul de vânătoare Su-34 al Moscovei

Un blogger militar cu conexiune în forţele aeriene ruse susţine că un avion de luptă din Moscova a fost doborât de apărarea ucraineană, susţine săptămânalul american Newsweek, care citează şi un alt blogger militar pro-rus, potrivit căruia un Sukhoi Su-34 a fost a fost doborât de un F-16 furnizat de Vest. Versiunile nu au fost confirmat, iar Newsweek a contactat ministerele apărării din Rusia şi Ucraina pentru a comenta afirmaţiile neverificate. Telegram Fighterbomber a postat ieri un mesaj care părea a fi un tribut adus unui avion de luptă Su-34 pierdut. Alături de o imagine a avionului de vânătoare care este un pilon al forţelor aeriene ruse apărea mesajul: „Pământul este cerul, fraţilor”. Newsweek adaugă că canalul pro-rus Telegram Vdv for Honesty and Justice au distribuit postarea cu mai multe detalii. „Urgent!!! Su-34-ul nostru a fost doborât. Echipajul a fost ucis”, se spunea în mesaj. În plus, potrivit acestui canal, avionul „a fost doborât aparent de un F-16, care se afla deasupra teritoriului controlat de inamic” şi a fost lovit în timpul lansării unei bombe „la aproximativ 50 km de linia frontului”.

Uraganul Milton, pe lângă faptul că a lovit Florida, a lovit puternic şi aşteptările Ucrainei.

Preşedintele Volodimir Zelenski ar fi trebuit, de fapt, să participe la summitul liderilor de la Ramstein, Germania, convocat de Joe Biden pentru a suplimenta sprijinul aliaţilor, într-un moment în care forţele Kievului se luptă să-şi menţină poziţiile în Donbas.
 
Cum Biden şi-a anulat prezenţa la Ramstein, pentru a fi alături de poporul său, şi Ucraina a avut de suferit, în mod direct. Astfel, Zelenski a fost nevoit s-o ia la pas prin Europa, într-un turneu prin marile capitale europene: Londra, Paris, Roma şi Berlin.
 
SUA lucrează deja la o nouă dată pentru summit. Unde se aşteaptă anunţul pentru un nou ajutor militar „substanţial”.
 
Indiciul vine din cercurile militare americane. „Intenţia acum este să găsească o altă dată, poate în următoarele câteva săptămâni”, declară un înalt oficial american.
 
Ucraina este nerăbdătoare. Zelenski şi-a încheiat turneul european şi s-a întors în ţara natală pentru a prelua conducerea forţelor militare.
 
„Pachete de apărare pentru protecţie, sisteme de apărare aeriană şi investiţii în producţia de drone şi alte arme în Ucraina: acestea sunt rezultatele vizitelor noastre la Londra, Paris, Roma şi Berlin”, a scris el pe X.
 
„Am prezentat detaliile despre Planul de Victorie partenerilor noştri şi acum vom lucra pentru a maximiza eforturile noastre atât în ​​prima linie, cât şi prin diplomaţie: sarcina noastră comună este să aducem mai aproape o pace justă pentru Ucraina şi pentru întreaga Europă”, a adăugat el.
 
Între timp, în Zaporojie, sâmbătă a continuat să plouă cu bombe (3 răniţi, inclusiv o fetiţă de 11 ani) şi drone kamikaze (28, dintre care 24 au fost doborâte de antiaeriene). 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici