Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate: rata de promovare este de 76,4% / Harta mediilor de 10

  • Rezultatele la Bacalaureat 2024 sunt disponibile pe bacalaureat.edu.ro şi afişate la avizierele centrelor de examen, cu coduri anonimizate pentru fiecare candidat.
  • Pentru a promova examenul, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă şi o medie generală de minim 6, cu rotunjire aplicată pentru medii de 5,99.
  • Contestaţiile pot fi depuse între orele 12:00 şi 18:00 astăzi, iar rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor între 9 şi 11 iulie, vor fi publicate pe 12 iulie.
Urmărește
22956 afișări
Imaginea articolului Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate: rata de promovare este de 76,4% / Harta mediilor de 10

Rezultatele la Bacalaureat 2024 vor fi publicate astăzi

HARTA MEDIILOR DE 10

UPDATE 

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele sesiunii iunie - iulie 2024 a examenului naţional de Bacalaureat.

În total, au promovat 99.371 de candidaţi, dintre care 95.112 din promoţia curentă şi 4.259 din promoţiile anterioare, dintr-un total de 130.041 de candidaţi prezenţi.

Astfel, rata cumulată de promovare, înainte de contestaţii, este de 76,4%, marcând o creştere de 3,6% faţă de prima sesiune a anului trecut, care a avut o rată de 72,8%.

Pentru promoţia curentă, rata de succes este de 81,5%, în creştere cu peste 3% faţă de prima sesiune a anului anterior (78,4%). În ceea ce priveşte promoţiile din anii precedenţi, rata de promovare este de 31,9%, o creştere de peste 3% comparativ cu anul trecut (28,5%). 39 de candidaţi au obţinut media 10 la probele scrise.

Cei mai mulţi candidaţi (18.426 din toate promoţiile) au obţinut medii cuprinse între 9 şi 9,49.

4.373 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, iar 103 au fost eliminaţi pentru diverse nereguli.

Distribuţia notelor de 10 la diverse probe/discipline este următoarea:

Limba şi literatura română: 408
Limba şi literatura maternă: 21
Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică - 2.424 / Istorie - 855)
Proba la alegere a profilului şi specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obţinute la disciplina Logică şi argumentare: 1.234).
Contestaţiile pot fi depuse sau transmise luni, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
 

Candidaţii care doresc să conteste rezultatul iniţial trebuie să completeze, semneze şi să depună sau transmită prin mijloace electronice o declaraţie-tip, în care să menţioneze că sunt conştienţi de faptul că nota finală, după soluţionarea contestaţiei, poate fi modificată, fie în creştere, fie în descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 12 iulie.
 

Ştirea iniţială

Astăzi, 8 iulie 2024, rezultatele examenului de Bacalaureat vor fi disponibile pe bacalaureat.edu.ro şi afişate la avizierele centrelor de examen. Ligia Deca, ministrul Educaţiei, va anunţa primele rezultate, înainte de contestaţii, la ora 11:30, într-o conferinţă de presă, potrivit edupedu.ro. Notele vor fi anonimizate, fiecare candidat având un cod specific pentru a verifica online rezultatele.

Pentru a promova Bacalaureatul, candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare probă şi o medie generală de cel puţin 6. Notele de la probele scrise se calculează fără rotunjire, până la două zecimale. Media generală de 5,99 va fi rotunjită la 6,00. Cei care nu îndeplinesc aceste criterii vor fi consideraţi respinşi.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 18:00, fie personal la centrul de examen, fie prin email. Procesul de contestaţie oferă candidaţilor şansa de a-şi îmbunătăţi notele înainte de afişarea finală. Recorectarea lucrărilor se va desfăşura între 9 şi 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie. Candidaţii care nu promovează în prima sesiune au posibilitatea de a participa la sesiunea de toamnă.

Conform metodologiei Bacalaureatului 2024, media generală se calculează ca medie aritmetică a notelor obţinute la probele scrise. Candidaţii care nu se prezintă la toate probele sau sunt eliminaţi pentru fraudă nu vor putea continua şi nu li se vor recunoaşte notele la probele promovate anterior. Aceştia vor fi consideraţi „eliminaţi din examen” şi nu vor putea participa la probele următoare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici