Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică: „M-au făcut să retrăiesc ediţia Jocurilor Olimpice din 1992”

  • Performanţele echipei de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au trezit amintiri pentru Elisabeta Lipă, şefa Agenţiei Naţionale pentru Sport, multiplă campioană olimpică.
  • Într-un interviu acordat postului public de televiziune a declarat că a retrăit ediţia Jocurilor de la Barcelona.
Urmărește
3430 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică: „M-au făcut să retrăiesc ediţia Jocurilor Olimpice din 1992”

La acea ediţie, canotajul românesc obţinuse şapte medalii, din care două de aur, patru de argint şi una de bronz, cu Elisabeta Lipă medaliată cu aur la simplu vâsle şi cu argint la dublu vâsle.

„Sunt foarte fericită! Fericită, este puţin spus. A fost o ediţie de Jocuri..., mi-am imaginat-o aşa, dar nu aşa de bine, ştiind ce înseamnă jocurile olimpice.”, a spus Elisabeta Lipă în deschiderea interviului.

„Te baţi aici cu cei mai, buni dintre cei mai buni. Dar, mă bucur pentru toţi şi pentru cei care nu au fost pe podium. Pentru ei e foarte dureros, să pierzi la sub o secundă.

„A fost o ediţie de jocuri extraordinară, iar România a terminat pe locul trei pe naţiuni, după Olanda, pe primul loc, şi Marea Britanie pe locul doi. Înaintea unor ţări puternice precum Australia, Canada, Noua Zeelandă, Italia, Spania, SUA...”, a anunţat preşedinta ANS.

„Noi, o ţară mică, dar cu oameni inimoşi, care ştiu ce vor, şi cu o superechipă... Eu nu pot decât să le mulţumesc. M-au făcut să retrăiesc ediţia Jocurilor Olimpice din 1992.

„Când am preluat preşedinţia Federaţiei Române de Canotaj, următoarea ediţie (a Jocurilor) a fost sub orice critică. România nu a urcat pe niciun podium. Toată lumea îmi spunea că trebuie să mă obişnuiesc cu gândul ăsta, că noi nu vom mai fi unde am fost.”, îşi aminteşte multipla medaliată olimpică.

„Sportul m-a învăţat să nu mă las, să câştig. Când cad, să ştiu să mă ridic. Să nu mă las înfrântă, să nu mă las doborâtă de absolut nimic.

Iată că, aşa puţini câţi suntem, reuşim să răsturnăm munţi. Aşa că astăzi, sunt foarte fericită, pentru toţi.

Bucuria mea şi mai mare la ora actuală este că România se situează pe locul 11 în clasamentul pe naţiuni. Mai avem sportivi de valoare în concurs şi sunt ferm convinsă că ne vom bucura de un loc frumos la finalul Jocurilor Olimpice.”, a concluzionat Lipă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici