Halterofila română Mihaela Valentina Cambei a câştigat medalia de argint la haltere

  • Halterofila română Mihaela Valentina Cambei a câştigat miercuri seara medalia de argint la haltere, în cadrul categoriei 49 kg la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
  • Românca a terminat pe locul doi, cu un total de 205 kg, după chineza Zhihui Hou.
Urmărește
1710 afișări
Imaginea articolului Halterofila română Mihaela Valentina Cambei a câştigat medalia de argint la haltere

Halterofila română Valentina Mihaela Cambei a câştigat miercuri seara medalia de argint la haltere

Sportiva română a debutat la stilul smuls la 89 de kilograme si a stat atentă la adversare reuşind să jongleze cu greutăţile în favoarea sa. A urmat reuşita de la 91 de kilograme. Chinezoiaca Hou a ratat la 93 kg şi a rămas doar cu 89 de kg ridicate.

Între timp, Cambei a intrat hotărâtă pentru o încercare care a dus-o pe primul loc la smuls, 93 de kg Pe trei la smuls a fost indianca Saikhom, cu 88 kg.

La aruncat, românca a intrat în concurs la 106 kg, reuşite la prima încercare. Chinezoaica a plusat din prima la 110 kg. Mihaela a răspuns şi ea cu aceeaşi greutate, iar indianca a ridicat din a doua 111 kg.

Medaliile s-au decis la ultima încercare. Tailandeza Khambao a ridicat 112 kg şi Cambei încă nu era sigură de medalie.

Ea a intrat din nou în concurs la 112 kg pentru o medalie, reuşind şi a treia încercare. A ratat indianca la 114 kg şi apoi a reuşit thailandeza să ridice haltera deasupra capului la 114 kg. Chinezoiaca a cerut 117 kg pentru aur şi a ratat la prima încercare, dar a reuşit la a doua, stabilind şi un nou record olimpic, cu un total de 206 kg, faţă de 205 al româncei.

Astfel, Mihaela Cambei a devenit vicecampioană olimpică. Bronzul a revenit thailandezei Khambao.

România are acum opt medalii la Jocurile Olimpice, trei de aur, patru de argint şi una de bronz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici